Konsey: İzolasyonlara karşı kulise devam

İngiltere Kıbrıs Türk Örgütleri Konseyi, yıllık Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz Pazar günü, Hornsey Atatürk Okulu’nda gerçekleştirdi.


Konseye bağlı 21 dernekten sadece 12 derneğin temsil edildiği genel kurulda, tüzük değişikliği ele alındı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı genel kurulda konuşan Başkan Ali Ratip Doğruer, konsey olarak kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.


İngiltere Kıbrıs Türk Örgütleri Konseyi yıllık Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na seçilen Özkan Hıfzı, tüzük değişikliğinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, “Dernekler kendilerini değiştirmek ve geliştirmek zorundadırlar. Konseye her zamandan daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Konseyi yaşatmak ve güçlü tutmak bizim görevimizdir” dedi.


Hıfzı, konseye üye olan derneklerin birbirleriyle kenetlerek daha çok çalışmaları gerektiğini dile getirdi. Genel kurulda faaliyet ve mali okunduktan sonra üyeler tarafından aklandı. Hıfzı, bir yılın değerlendirmesini yapması için Konsey Başkanı Ali Ratip Doğruer’e söz hakkı verdi.


‘DAHA SAĞLIKLI BİR KONSEY BIRAKMAK İSTİYORUZ’


Doğruer, bir yıl boyunca faaliyetlerin büyük bir özveri ile yönetim kurulunda bulunan yöneticilerin yoğun çalışmalarıyla başarılı bir şekilde yerine getirildiğini söyledi.
Yönetim olarak son görev yılında amaçlarının, vaat ettikleri konuları yerine getirmek olduğunu ifade eden Doğruer, “Amacımız, yerine getiremediğimiz faaliyetleri tamamlayıp görevimiz bittiğinde daha sağlıklı bir konsey bırakmaktır” dedi.


Geçen dönem içinde birçok farklı konuda faaliyet gösterdiklerini kaydeden Doğruer, ambargoların kaldırılması için Bürüksel’e gittiklerini, ayrıca Transport for London’un Kuzey Kıbrıs ile ilgili tavrına karşı yazışmalar yaptıklarını dile getirdi.


Doğruer, konseye ait bir bina vakfının kurulmasında son aşamada olduklarını, vakfın kurucu üyeleri tarafından kabul edilip imzalandığını söyledi.


22 yıldır ayakta kalan konseyin, bundan sonra da yoluna devam edeceğini söyleyen Doğruer, “Bu güzel kuruluşumuzu 22 yıldır ayakta tutan tüm üye derneklere, başkanlarına, dernek üyelerine, konseyde hizmet veren tüm başkanlara bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara ve Londra’da yaşayan tüm Türk toplumuna teşekkür ediyorum” dedi.


Genel kurulda 19 Mayıs ile ilgili yapılan eleştiriler üzerine de söz alan Doğruer, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın coşkulu ve görkemli bir şekilde geçmiştir” dedi. Doğruer, konseyin bundan böyle yürüyüş düzenlemeyeceğini, düzenleyecek olanlara da destek vereceğini söyledi. 15 Kasım KKTC’nin kuruluş yıldönümünde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı Londra’ya getirmeyi planladıklarını belirten Doğruer, izolasyonun ve ambargoların kaldırılması için mücadele edeceklerini kaydetti.


Öte yandan, Mehmet Salih Öksözoğlu, “Sizler daha tüzükle uğraşıyorsunuz, haydi tüzük değişti ne olacak, bakın vatan elden gidiyor” diyerek toplantıyı terk etti.
Yapılan konuşmaların ardından tüzük değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.
 

781650cookie-checkKonsey: İzolasyonlara karşı kulise devam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.