Konsey’den 100’ncü yıl ödülleri

MUSTAFA KÖKER / EUROVİZYON – İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, 18 dalda “Kıbrıslı Türkler’in Ada’ya Gelişinin 100’ncü Yılı Başarı Ödülleri” dağıttı. Russell Square’deki Imperial Hotel’de 30 Eylül gecesi düzenlenen geceye 300’e yakın toplum üyesi katıldı.

Farklı alanlarda verilen ödüller arasında, işadamı ve BBC Dragonlarından Touker Suleyman, çok satan yazar Sibel Hodge, ünlü şef Selin Kiaizim, Britanya Judo Şampiyonu Açelya Toprak ve ITV Love Island kazananı Kem Cetinay dikkat çeken isimler oldu.

İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler için bir ilk olma özelliği taşıyan gala yemeği ve ödül töreninin konukları arasında, KKTC Temsilçisi Zehra Başaran, Southend West Milletvekili Sir David Amess, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, Kıbrıs Türk kökenli belediye meclis üyeleri Ahmet Durmuş, Ersin Celebi ve Nick Halil Halebi yer aldı.

Konsey Başkanı Leyla Kemal Kıbrıs’tan göç tarihine değinerek, “Toplumun sayısız başarıları, yeni çevrelere uyum sağlarken kültürümüzü ve geleneklerimizi de sürdürdüğümüzü gösteriyor. Bu kültürü gelecek nesillerimizle ve akranımız Britanyalılarla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran da göçmen Türklerin ikinci yurtlarını da yeşerttiklerini belirterek, Kıbrıs dışında yaşayan Kıbrıslı Türk nüfusunun adadan daha fazla olduğunu söyledi. Konsey’in 100’ncü yıl etkinliklerinin toplum için bir ilk ve büyük bir moral ve mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Temsilci, “Unutmayalım ki birlikten güç doğar ve herkesi olduğu gibi sevgiyle ve hoşgörü ile kucaklayalım. Ancak o zaman daha yapıcı daha yaratıcı daha mutlu ve refah bir sonuç ortaya çıkar” diye devam etti.

Gecede en dokunaklı anlar, 91 yaşındaki Akile Işın ve 82 yaşındaki Dr. Özkan Hıfsı tarafından alınan ‘Hayat Boyu Başarı Ödülleri’ ile yaşandı. Kıbrıs Türk tarihinin hassas zamanlarındaki vizyonları ve kendilerini topluma adamalarıyla, günümüzdeki toplum destek gruplarının önünü açan bu iki değerli ismin hayat hikâyeleri seyircilerle paylaşıldığında alkış yağmuruna tutuldular.

Törenin ikinci kısmında, kendi alanlarında ya da İngiltere’de Kıbrıs Türk kültürünü tanıtan veya Kuzey Kıbrıs’ı tanıtarak olağanüstü başarılara imza atan toplum üyeleri ödüllendirildi. Aralarında Kuzey Kıbrıs’a diğer tur operatörlerinden çok daha fazla yolcu taşıyan Cyprus Paradise ve Kıbrıs Türk müziği ve dansını dünyanın dört bir yanındaki dans tiyatrosu gösterileriyle popülerleştiren Özgen yer aldı.

Etkinliğe katılanlar Tuğba Özcivan ile Özgür Tandoğan Canyurt ikilisinin müziği eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi.

Medya dalında KKTC’den yayın yapın Genç TV’nin ödüle layık görüldüğü etkinlikte diğer ödüller şöyle:

1. En İyi Katılımcı Başkan 2017 Tevfik Zekai

2. En Aktif ve İsbirliği İçinde Çalısan Üye 2017 Limasollular Derneği

3. En Başarılı Üye 2017 İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA)

4. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nin Ana Sponsoru 2017 Deluxe Fabrics

5. Öne Çıkan Festival Gönüllüsü 2017 Duygu Tağmaç

6. Kıbrıs Türk Kültürünün En İyi Tanıtıcımsı 2017 Hornsey Atatürk Okulu

7. Hayat Boyu Başarı Ödülü 2017 (kadın) Akile Işın

8. Hayat Boyu Başarı Ödülü 2017 (erkek) Dr. Özkan Hıfsı

9. Yılın Kıbrıslı Türk Yardımseveri 2017 Tuncel Nalbantoğlu

10. Kıbrıs Türk Toplumunda Spora En İyi Katkı 2017 Kemal Soyer

11. Halkın Seçimi: En İyi Medya 2017 Kıbrıs Genç TV

12. İngiltere’de Kuzey Kıbrıs’ı En İyi Şekilde Tanıtma 2017 Cyprus Paradise

13. Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtımı Üstün Yetenek Kategorisi 2017 (kadın) Selin Kiazim

14. Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtımı Üstün Yetenek Kategorisi 2017 (erkek) Özgen

15. Yükselen Kıbrıslı Türk Yıldız (kadın) Açelya Toprak

16. Yükselen Kıbrıslı Türk Yıldız (erkek) Kemal Çetinay

17. 2017 Yılının Kıbrıslı Türk Üstün Şahsiyeti (kadın) Sibel Hodge

18. 2017 Yılının Kıbrıslı Türk Üstün Şahsiyeti (erkek) Touker Suleyman

2128150cookie-checkKonsey’den 100’ncü yıl ödülleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.