KONSEY’den yeni yıl kutlaması

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Leyla Kemal yeni yıl mesajında Konsey’in geçmiş çalışmalarını değerlendirdi ve 2020 projelerini aktardı.

Kemal’in açıklaması aynen şöyle:

“Degerli Basin Arkadaslar,

CTCA olarak birçok önemli konuda çalışmalarımızı sürdürdüğümüz, üyelerimizle sık sık bir araya gelerek gündemlerimizi değerlendirdiğimiz ve görüş alışverişinde bulunduğumuz bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2019 yılında çalışmalarımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve yapmış olduğunuz katkılardan dolayı çok teşekkür ederiz. 

Üçüncü Kıbrıs Türk Kültür Festivalimizi 30 Haziran 2019’da Enfield’da, yalnızca Kıbrıslı Türklerden değil farklı kökenlerden binlerce katılımcıyla gerçekleştirdik. Festivalimiz aileleri, arkadaşları ve toplumumuzu bir araya getirdi. Britanya Kıbrıs Türk Toplumunun köklerini ve kültürünü gururla sahiplendiği için onlara unutulmaz bir deneyim yaşattı. İngilizlere ve diğer toplumlara da Kıbrıs Türk kültürünü tanıttı ve onları toplumumuzla yakınlaştırdı.

Festivalin başarısını takiben, ikinci Ödül Gecemizi 12 Ekim 2019’da düzenledik. İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin başarılarını tanıma, tanıtma ve ödüllendirme amacı taşıyan bu gecenin kazananları arasında; ünlü moda tasarımcısı Hussein Chalayan, Baroness Meral Hussein-Ece OBE, İngiltere’nin en büyük Kıbrıs Türk şirketi JJ Food Service’in CEO’su Mustafa Kiamil, aktör Tamer Hassan, Liverpool Futbol Kulübü’nde ve İngiltere 21 Yaş Altı Milli Takımı’nda oynayan Rhian Brewster ve Enfield Belediye Meclis Lideri Nesil Çalışkan da yer aldı.

Önümüzdeki yıl Britanyalı Kıbrıs Türkleri için çalışmalarımız devam edecek. 2020 yılında da sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı daha ilerilere taşıyacağımıza ve oluşturduğumuz güç birliği ile önemli projeleri hayata geçireceğimize inancımız tam. Dördüncü festivalimizi 28 Haziran 2020 Pazar günü, festivalle özdeşleşen Enfield Playing Fields, Donkey Lane, Enfield, EN1 3PL adresinde gerçekleştireceğiz ve sizleri de aramızda görmek isteriz.

Yeni yılınız kutlar, 2020 yılının sizlere sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini dileriz.

Saygılarımla.”

2371660cookie-checkKONSEY’den yeni yıl kutlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.