Konsey’in yeni başkanı Ertuğrul Mehmet

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (Konsey) Olağan Genel Kurulu’nda iki yıllık dönem için başkanlığa Ertuğrul Mehmet ve ekibi seçildi.

Konsey Olağan Genel Kurulu, 1 Mart saat 11-14.30 arasında “242 High Rd, Wood Green, N22 8JX” adresindeki Grand Palace’da yapıldı. Genel kurula üye dernek temsilcileri ve eski başkanlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında, başkanlığı Dr. Tahsin Bilginer üslendiği Divan’da Arzu Şefket ve Zekai Alsancak görev aldı.

Başkan Leyla Kemal kendi dönemindeki faaliyet raporunu okudu. Tuğrul Yiğitoğlu’nun açıkladığı “Mali Rapor” da üyelerce oy birliğiyle aklandı. Tüzük değişikliği önerilerinden bazıları oy birliğiyle kabul edildi. Değişiklikler arasında yönetim kurulu kararlarında toplantıya katılamayan üyelerin WhatsApp oylarının da geçerli olması onaylandı.

Konsey başkan adayları Ertuğrul Mehmet ve Ayşe Osman

Konsey başkanlığına aday olan ve eski yönetimde yer alan iki isim Ertuğrul Mehmet ve Ayşe Osman kendilerini tanıtarak başkan adaylığındaki amaçlarını anlattılar. Eski başkanlarının da oy kullandığı seçimlerde Ayşe Osman 16 oyda kalırken Ertuğrul Mehmet 34 oy olarak başkan seçildi.

Ertuğrul Mehmet kendisine oy veren üyelere teşekkür ederek yeni yönetimde de toplumun çıkarlarını gözeterek yoğun bir çalışma içinde olacaklarını açıkladı. Eski başkan Leyla Kemal de eski başkanlar ve eski yönetim kurulu adına yeni yönetime başarılar dileyerek yeni yönetime aktif desteklerini her zaman sürdüreceklerini belirtti. Geçen yönetim kurulu asbaşkanlarından Işık Vedat da deneyimlerini aktararak yeni yönetimin partiler üstü olmaya özen göstermesini ve politika yapmamasını öğütledi. Vedat ayrıca yeni yönetimin hırçın olmaması gerektiği ve enerjisini toplumsal faaliyetlere harcaması gerektiğinin de altını çizdi.

Divan Başkanı Dr. Tahsin Bilginer kapanış konuşmasında da Olağan Kongre’nin başarıyla tamamlandığını belirterek, eski başkan Leyla Kemal’in eşinin özverili desteğine teşekkür etti ve kurucu başkan Dr. Özkan Hıvzı’nın kongreye ilk kez katılamadığından dolayı özür ve kutlama mesajını okudu. Ayrıca eski yönetim kurulu ile Tevfik R. Zekai ve Ceren Günel’e teşekkür edildi.

Konsey Olağan Genel Kurulu’nda iki yıl görev yapmak için seçilen yeni yönetim şöyle:

– Başkan: Ertuğrul Mehmet
– As Başkan: Ayşe Osman, Kenan Nafi
– Genel Sekreter: Sonya Karafistan
– Veznedar: Erden Teoman
– Aktif üyeler: Duygu Tağmaç, İlkay İsa, Ertan Cemal, Eray Galip, Enis Rıfat, Eddie Ertan, Japha Nuso

Konsey katılımcıları
Konsey katılımcıları
2392520cookie-checkKonsey’in yeni başkanı Ertuğrul Mehmet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.