Konsolosluk işlemi için kebapçıya…

E-Konsolosluk tanıtım konuşmasını yapan Gül, sistemin getirdiği faydalar hakkında bilgiler vererek, uygulamanın tantımının da büyük bir önem arzettiğini kaydetti. Gül, uygulamanınöncelikli olarak pilot bölge olarak seçilen Şikago Konsolosluğu’nda başlatıldığını ve Haziran ayında ise tüm Amerika’da hayata geçirildiğini söyledi. Son gelinen durum itibariyle tüm dünyada vatandaşların bu uygulamadan istifade edebileceğini belirten Gül, ‘Bu hizmetler tanınınca konsoloslukların önündeki kuyruklar inanılmaz derecede azalacak ve konsolosluk görevlileri üzerindeki yükler hafifleyecek’ dedi



Uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte yurt dışındaki vatandaşların askerlik tecil işlemi,
evlilik muamelesi, veraset işlemleri, pasaport uzatma ve askerlik işlemlerini internet üzerinden yapabilecekleri müjdesini veren Gül, vatandaşların telefon açmaya bile gerek duymadan, 7 gün 24 saat bu hizmetlerden istifade edebileceğini söyledi.


Yüzlerce kilometrelik mesafelerden gelerek, çok erken saatlerde sıraya geçen vatandaşlar için uygulamanın büyük bir kolaylık olduğunu ifade eden Gül, ‘Sistemin varlığı kadar, en az tanıtımı da önemli. Uygulama ne kadar çok bilinirse, o kadar çok kullanılır. Bu açıdan özellikle Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde baskısı olan gazetelerin bu konun üstünde durmaların rica ediyorum’ şeklinde konuştu.


Herkesin evinde internet imkanı olmadığını ve bazı vatandaşların internet kafeler veya
dernekler giderek sanal ortamda işlemlerini yapabileceliğini hatırlatan Gül, ‘Türk kebapçıları ve internet kafeler konsolosluk gibi çalışacak,. Eskiden artzuhalciler bu işleri yapardı. Bu
uygulanamadan sonra belki lokantanın bir köşesinde internet olacak ve orda 2 dakikada içinde yazılıp, çizilecek. Talimat 2 dakika içerisinde karşı tarafa gidecek’ diye devam etti.


Bakan Gül’ün ardından söz alan Şikago Başkonsolosu Naci koru ise, sistem hakında daha
detay bilgiler verdi. Bir gazetecenin sorusu üzerine, sistemin istihdam üzerindek etkisini
irdeleyen Koru, ‘Bir defa biz bu sistemi eleman sayısını azaltmak için kurmadık ancak bu
uygulamayla daha az personel ihtiyacı söz konusu’ dedi.



 

720490cookie-checkKonsolosluk işlemi için kebapçıya…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.