‘Konuşursam Türkiye yıkılır’

AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki “rüşvet çetesi” iddialarını kapatmakla suçlanan dönemin Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin’in sanık olduğu Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk davasında dinlemeye takıldığı ve “Soruşturmayı kapattım. Ak Parti’nin sonunu getirecek bir olaydı” dediği ortaya çıktı. Cumhuriyet’in haberine göre isteği dışında Kayseri’den Antalya’ya tayininin bu olay yüzünden yaşandığını anlatan Erçin, “Yarın gideceğim belediyeye, 100 bin liramı verin ben s… olup gideyim” diyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon (UKOME) Merkezi’nde çalışan Hacı Ali Hamurcu’nun 17 Temmuz 2007 tarihinde polise verdiği ifadelerle Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki dahil 49 kişi hakkında, yolsuzluk iddiasıyla hem idari hem adli soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin başkanlığında bir heyet görevlendirildi. Heyet usulsüzlük olmadığı konusunda rapor hazırladı. Rapor, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcı Vekili İsmail Dalan tarafından yürütülen soruşturmada “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi. Raporu hazırlayan Kayseri Vali Yardımcısı Erçin, önce Antalya Vali Yardımcılığı’na atandı. Erçin, emeklilik hakkı kazandıktan bir gün sonra görevinden alındı.

‘AKP’nin sonunu getirecek bir olaydı’

Vali Yardımcısı Erçin’in Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk soruşturmasında teknik takibe takıldığı ve Kayseri Belediyesi’ndeki yolsuzluk dosyasını nasıl kapattığını anlattığı ortaya çıktı. ODATV.com’dan Barış Terkoğlu’nun haberinde yayımlanan ses kayıtlarına göre, Kayseri Şeker davasında örgüt üyeliği ile suçlanan ve sanık olarak yargılanan Erçin’in bu konuşmaları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasında yer alıyor. Soruşturmayı usulsüz bir şekilde kapattığını açıkça itiraf eden Kayseri Vali Yardımcısı Yener, konuştuğu İsmet adlı kişiye “Antalya’ya tayinim çıktı. Mahsus yaptı. Ben büyükşehir belediyesinin bir soruşturmasını kapattım. Ak Parti’nin sonunu getirecek bir olaydı. Ortada bir diyet meselesi var. Hiç haberim yokken tayinimizi çıkardılar” diye yakınıyor. Kayseri Şeker davasının sanıklarından Savaş Özışık ile konuşan Erçin, “Bizi bırakıp gidiyor musun” sözüne “Belediye hakkında çok şey biliyor diye ayağımı kaydırıyorlar” yanıtını veriyor.

Projeye ‘aracılık’ yapıyor

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun yolsuzluğun üstüne gitmesi nedeniyle Antalya’ya tayin edildiğini söyleyen Yener, belediyenin bu yolla kendisini gözden uzaklaştırdığını ve diyet ödediğini anlatıyor. Vali Yardımcısı Erçin, bu sırada belediyeden ihale alan Anadolu Yapı yetkilileriyle de “iş görüşmeleri” yapmaya devam ediyor. Kayseri Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Hüseyin Beyhan’la görüşerek grubun almak istediği teleferik hattı projesinde aracılık yapıyor.

‘5 milyon götürmüşler’

Mahkeme dosyasına giren ses kayıtlarında; Anadolu Yapı Sahibi Osman Özkan, bağladığı ihaleler ve kapattığı yolsuzluklar karşısında beklediği parayı alamayınca “Basının karşısına geçerim, çatır çatır herkesi kendimi de onları da yakarım; onların bileceği iş, blöfü görürlerse görürler, ben kartları koyarım” diyen Erçin’i “çok fazla konuşuyorsun” diye uyarıyor. Erçin, buna karşılık, “Yarın gideceğim belediyeye, 100 bin liramı verin ben s… olup gideyim. Ben konuştuğum zaman Kayseri yıkılır, Türkiye yıkılır” diye devam ediyor.

“AK Parti bizim, zarar vermeyelim” uyarılarına ise Erçin, kapattığı yolsuzlukları kastederek “Abi bunlar 4-5 milyon dolar götürmüşler, yalvardılar bana dediler ki, hakkını helal et dediler, ben de bu hak burada değil ahirette zor ödenir dedim” yanıtını veriyor.

1375240cookie-check‘Konuşursam Türkiye yıkılır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.