Korhan nihayet Ankara’ya elçi gidiyor

Korhan uzun süre KKTC’nin Londra Temsilciliği görevini de üslenen Korhan, 1 Ekim 2008’de Ankara’ya Büyükelçi olarak atanmasına karşın Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat kararnameyi imzalamamıştı.


KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Namık Korhan’ın görevine başlayacağını bildirdi.


Erçakıca, düzenlediği haftalık basın brifinginde, bir süredir devam eden büyükelçi krizinin sona erdiğini, hükümetin yasal düzenlemeyi yapma kararı aldığını söyledi.


Yeni düzenlemeyle, daha önce bakanlar kurulu kararıyla yapılan büyükelçi atamalarında cumhurbaşkanının onayı da aranacak.


Görev süresi 31 Ağustos 2008 tarihinde dolan eski KKTC Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu’nun yerine atanacak olan Namık Korhan da yasal prosedürün 15 günde tamamlanabileceğini belirtti.


ERKEN SEÇİM


Sözcü Erçakıca, 19 Nisanda yapılacağı dün açıklanan erken seçime ilişkin kararın müzakere sürecini etkilememesi için Cumhurbaşkanlığının gerekli özeni göstereceğini söyledi.


Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşmeler devam ederken, KKTC’de seçim kararı alındığını ifade eden Erçakıca, şunları söyledi:


“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki iç siyasal gelişmelerin bir gereği olduğu anlaşılan bu kararın, Kıbrıs sorunu ile ilgili görüşme sürecini mümkün olduğunca az etkilemesi için Cumhurbaşkanlığı gerekli özeni gösterecektir. Bu kapsamda bu süreç içinde, siyasi partilerle diyaloğa ve istişareye daha büyük özen göstereceğiz.


Cumhurbaşkanımız, KKTC Anayasasının kendisine verdiği görevlere ve tarafsızlık ilkesine sadık kalarak, seçim sürecinin demokratik kurallar ve geleneklere uygun olarak yaşanması için de üstüne düşen görevi yapacaktır.”


KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, liderlerin dün müzakere ettikleri, federal devletle kurucu devletler arasındaki işbirliğini düzenleyen maddenin, “Yönetim ve Güç Paylaşımı” ana başlığı altında, taraflar arasında tam uyum sağlanan tek madde olduğunu sözlerine ekledi.


FOTOĞRAF: Namık Korhan

820130cookie-checkKorhan nihayet Ankara’ya elçi gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.