‘Korku Festivali, Bin ladin’i sevindirir’

Yazarın değerlendirmesi şöyle;


“Alfred Nobel’in dinamiti keşfinden 40 yıl sonra, Rus teröristler dinamitle dolu bir uçağı Çar’ın sarayına uçurmayı düşünüyordu. 1883’te Chicago merkezli İrlandalı milliyetçiler, Londra metrosuna bombalı saldırı düzenlediğinde Times gazetesi ‘metro bir daha güvenli kabul edilecek mi?’ diye soruyordu. Yani terörün tercihleri konusunda bir değişiklik yok. Değişen bunun yarattığı artçı şok.


Terörizmin etkisinin yüzde 10’u eylemse, yüzde 90’u medyada ve yönetimde yarattığı yankıdır. Son dönemde, hele ölenler de beyazsa, saldırılara tepki yedi gün 24 saatlik bir abartma kampanyası haline geldi. Bin Ladin’in örgütü de Bush yönetiminin siyasetleri sonunda, 2001’de dostsuz ve parasız kalacakken, şimdi küresel bir cihad olgusu haline geldi.


Bugün Bin Ladin ile bir yerde mülakat yapabilecek olsam ‘beşinci yıldönümü için özel bir planın var mı?’ diye sorarım. ‘O da, ne diye parayı israf edeyim’ der. Batı medyası zaten saldırıların yarattığı korkuyu yeniden canlandırıyor. El Cezire ofisine bırakılan bir CD bile Londra ve Washington’u titretiyor. 11 Eylül’ü anmanın en iyi yolu sessiz kalmak. Ama şimdi Bin Ladin kıs kıs gülüyor olmalı…”


 

794280cookie-check‘Korku Festivali, Bin ladin’i sevindirir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.