”Bu korku imparatorluğu elbette çökecektir”

HDP, eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Meclis grup toplantısını gerçekleştirdi.

Eşbaşkanları cuma günü tutuklanan HDP grubunda bugün bir ilk yaşanıyor. Eşbaşkanların daha önce yaptığı konuşmalar barkovizyondan salona dinlettirildi.

Öte yandan Belçika’nın Ankara Büyükelçisi de toplantıya katılmak için grup salonuna geldi.

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marrc Trenteseau salona gelen ilk büyükelçi oldu. Trenteseau “Bu partinin milletvekilleri tutuklandı bu ciddi bir konudur. Biz de buraya bize gelen davet üzerine partinin ne dediğini dinlemek için geldik” dedi. Trenteseau’nun yanı sıra AB ülkelerinde 3 müsteşar ile 2 başkatip de HDP toplantısını dinlemek için salona geldi.

Görevliler hem eşbaşkanlarının videosunun yayınlanacağı platformu hem de yabancı konuklar için çeviri yapacak teçhizatı salona kurdular. Toplantıya Emek Partisi (EMEP) lideri Selma Gürkan ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) lideri Alper Taş da katıldı.

CEZAEVİNDEN GELEN MEKTUPLAR OKUNDU

Barkovizyondan Yüksekdağ ve Demirtaş’ın cezaevinde kaleme aldıkları mektup okundu. Figen Yüksekdağ’ı mektubunda “Her şeye rağmen umudumuzu tüketemezler. Kimse mmoralini bozmasın. Bu saldırganık korkudan. Sevgi ve cesaret kazanacaktır” dediği gözlendi.

Selahattin Demirtaş ise mektubunda “Sivil bir darbe sonucu sadece HDP’ye yönelik değil. Bizlere yönelik bu saldırının bütün demokratik güçlere yönelik olduğu görülmelidir. Yanyana durmak ve faşizme karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek tek çıkış yolumuzdur. Bu korku imparatorluğu elbette çökecektir” ifadelerine yer verildi. Sözcü

2026330cookie-check”Bu korku imparatorluğu elbette çökecektir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.