Kosova Parlamentosu ‘bağımsızlık’ dedi

Sırp milletvekillerinin katılmadıkları oylamada, karar tasarısı oturuma katılan 104 milletvekilinin oybirliğiyle kabul edildi.

Kosova Demokratik Birliği milletvekili Nekibe Kelmendi tarafından yapılan açıklamada, bağımsızlık yolunda çok büyük bir mücadele verildiği belirtildi.

Kosova’nın bağımsız ve egemen bir devlet olmasını öngören kararın, yasal ve siyasi bir belge olduğu kaydedilen açıklamada, Kosova’nın bağımsızlığının müzakere edilemeyeceği yönündeki tavır yinelendi.

Kosova’daki etnik topluluklar için en üst düzeyde uluslararası insan haklarının tanınacağı güvencesi verilen kararda, BM, ABD ve AB ile diğer ülkelerden Kosova’nın bağımsızlığının tanınması isteniyor.

Oylamaya katılan ”6 Artı” Grup Başkanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, halkın iradesini teyit eden bu kararın, Kosova’nın nihai statüsüyle ilgili müzakerelerde Kosova tarafı için temel oluşturacağını bildirdi.

Yağcılar, aynı zamanda Parlamento olarak, söz konusu belgeyle ilgili uzlaşma çalışmaları sırasında, Kosova’nın karar mekanizmalarında etnik toplulukların daha fazla katılımında ısrar ettiklerini de bildirdi.

1118400cookie-checkKosova Parlamentosu ‘bağımsızlık’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.