Kosta Rika’ya Amerikan işgali “sessiz sedâsız” başladı

Kosta Rika’nın uyuşturcu mafyasıyla baş edemediği, ülkede istikrarsızlığın yoğunlaştığı iddiasıyla ABD’nin katkısı istendi. Amerikan Pentagon’u, Obama yönetiminin izni ile bu yılın sonuna kadar özel yetiştirilmiş 7 bin askeri Kosta Rika’nın sokaklarında görevlendirecek.

Bir Orta Latin Amerika ülkesi olan Kosta Rika’nın ünlü gazetesi El Pais, durumu, “Sessiz sedâsız başlatılan son Amerikan askerî işgali” olarak yorumlayıp, bu yönde başlık attı.

Yine, Kosta Rika’nın gazetelerinden biri olan Nacion, Amerikan işgaline kendilerinin izin verdiğini, ancak onların ülkeden ayrılmasının ise onlara bırakıldığını söylemesi dikkat çekti. Amerikan birliklerine 48 geminin yanı sıra bir helikopter gemisi, 200 kadar tam techizatlı helikopter ve ayrıca Meksika Körfezi’nde seyretmekte olan yeterince ABD sahil güvenlik botları eşlik edip destek verecek.

Bu gelişmeler üzerine Batılı haber ajansları ve gazeteler Kosta Rika’da önümüzdeki aylarda şiddetli çatışmaların olacağı ihtimali üzerine bölgeye özel muhabir, fotoğrafçı ve gözlemci göndermeye başladı.

1506460cookie-checkKosta Rika’ya Amerikan işgali “sessiz sedâsız” başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.