‘Kozalar’ Arcola Theatre’de

‘Kozalar’ oyununda İrem Sayılgan, Ece Özdemiroğlu ve Ümmühan Putgül rol alırken, Radyo Spikeri Yekta Kopan da sesiyle oyuna hayat verecek. Oyuncular ‘Kozalar’ oyunu için şunları söyledi: “Oyun, Türkiye’de ve Dünya’da son dönem yaşanan ayaklanmaları ve iç savaşları evlerinin salonundan izleyenleri hatırlattı bize. Kendi hayatlarını yaşamak yerine o hayatın seyircisi olanları eleştiren müthiş bir sistem ve duyarsızlaşma eleştirisi ‘Kozalar’.

Oyunun yönetmeni Enginay Gültekin, ise ‘Kozalar’ ve ‘Guest Theatre’ için şunları söyledi: “Adalet Ağaoğlu, hayran olduğum ve çok saygı duyduğum bir yazar. Edebiyatımızın ve tiyatro tarihimizin üretken yazarlarından biri.’ ‘Kozalar’ oyununda da çoğu eserinde olduğu gibi yazarın toplumcu bakış açısını yansıttığını dile getiren Enginay Gültekin, İngiltere’ de yaşayan tiyatro sever Türk izleyicisini ve İngiliz izleyicisini oyunlarını izlemeleri için çağrıda bulundu. ‘Guest Theatre’, oyuncu Ümmühan Putgül tarafından kurulmuş yeni bir topluluk.

2011’de çocuk oyunlarıyla başlayan serüven bugün ilk yetişkin oyunları ‘Kozalar’ la devam ediyor. Oyunu yönetmek için Türkiye’den Enginay Gültekin’i davet eden oyuncular bu proje için oldukça heyecanlı.

OYUNCULAR

I. KADIN / İrem SAYILGAN

II.KADIN / Ece ÖZDEMİROĞLU

III.KADIN / Ümmühan PUTGÜL

RADYO SPİKERİ / Sesiyle Yekta KOPAN EKİP

Yönetmen / Enginay GÜLTEKİN

Tasarım / Sevil Kotan

Koreografi / Hemi YEROHAM

Ses Tasarım / Jude BENJAMIN

Müzik / Emre KUBİLAY

Kostüm Tasarım / Dursun ESER

Logo Tasarım & Fotoğraf / Fırat AYAS

Afiş Tasarım / Oğuz Utku GÜNEŞ

Yönetmen Yardımcıları / Hacer BÜYÜK & Dursun KURAN

Işık & Ses Operatörü / Zeynep DALKIRAN

Projeksiyon Operatörü / Mesude Şaika ÖRGÜT

851080cookie-check‘Kozalar’ Arcola Theatre’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.