Kıpırdayanı sıraya bantlarım alimallah!

Öğretmenin 10 santim enindeki Scotch teypbantla bantladığı öğrencinin velisi o günden beri davanın sonuçlanmasını bekliyordu.

Utah Eyaleti’nin gelenekselci ve dinî eğitime yatkın oluşundan kaynaklandığı yorumlarını alan mahkemenin öğretmene ceza vermemesi kararı, diğer ABD eyaletlerinde şaşkınlık yarattı. Mahkeme, Salt Lake kentindeki bir ilkokulda, 2007 yılında cereyan etmiş bulunan ve o günden beri türlü münakaşaları da beraberinde sürdüren davayı geçenlerde sonlandırdı. Mahkeme, öğretmenin davranışında disiplin verici bir eylem görüldüğünü, amacın öğrenciye kötülük olmadığına söyleyip suçsuzluğuna karar verdi. Haylaz ve yaramaz öğrencinin kıpır kıpır yerinde durmadığını, sınıfın dikkatini bozduğunu öne alan yargıca, öğretmenin avukatı, Eyalet’in ve Federal makamların siciline bu olayın yazdırılmaması için verdiği dilekçe ayrıca kabul gördü.

Geçtiğimiz yıl, buna benzer bir olayı yaşayan Indiana Eyaleti’nde aynı sonuca ulaşılmamıştı. Indianalı bir hoca, sınıfta konuşan bir kız öğrencinin ağzını bantlamış, okul idaresi şikâyet üzerine hocanın işine son vermiş, ayrıca dava açılmıştı. Eyaletlerin kültürel durumuna göre, aynı suça verilen cezanın aynı olmaması Federal yasaların bu tür disiplin suçları üzerinde etkisizliğinden kaynaklanıyor.

1515930cookie-checkKıpırdayanı sıraya bantlarım alimallah!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.