Kraliçe’den iki Türk’e Üstün Hizmet Ödülü

Kraliçe’nin listesinde modacı Hüseyin Çağlayan ve Sıdıka Ali Nazım da bulunuyor. Kraliçe, her doğum gününde, bilim adamlarından garsonlara kadar uzanan geniş bir yelpazede mesleklerinde başarıya ulaşmış ve halka hizmet etmiş vatandaşlarına bu ödülü veriyor.


Kraliçe, Çağlayan’ı moda alanında verdiği hizmetlerden dolayı ödüllendirdi. Çağlayan, 1998 yılında da İngiliz moda ödülleri çerçevesinde yılın modacısı seçilmişti. Kreasyonları için ünlü mağazalarda bölüm ayrılan Çağlayan’ın İngiliz modasındaki ağırlığı artıyor.


KRALİÇE’DEN İLK ÖDÜLLÜ TÜRK KADINI


İlk kez bir Kıbrıslı Türk kadını da Kraliçe’den Üstün Hizmet Ödülü’nü haketti. Uzun yıllar Konferans organizatörü olarak “Institute of Education University of London Services Higher Education” da çalışan Nazım, ödülünü yıl sonuna doğru Buckingham Sarayı’nda yapılacak törenle Kraliçe II Elizabeth’in elinden alacak…


Gazetemize konuşan Nazım, ödülün verileceğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ve bir Türk olarak gurur duyduğunu söyledi. Nazım ödülün kendisi için bir sürpriz olmadığını 8 ay önce üniversite tarafından aday gösterildiğini belirtti.


Sıdıka Nazım özgeçmişini şöyle anlattı:


“1955’te ailemle birlikte Kıbrıs’tan Londra’ya bilinen nedenlerden dolayı göç ettik. Kolej eğitiminden sonra finans ve turizm şirketlerinde çalıştım. 1968’de Erenköy Mücahitleri’nden Orhan Nazım ile evlendim… 1975’ten bu yana üniversitenin çeşitli bölümlerinde çalışıyorum…”


Sıdıka Nazım’ın eşi Erenköy Mücahitleri Derneği kurucusu ve eski başkanlarından Orhan Nazım da eşinin ödülünden mutluluk duyduğunu belirterek, “Özellikle Kraliçe’den ödül alan ilk Türk kadın olması ayrı bir gururumuzdur…” diye konuştu.


Orhan Nazım eşinin ödülü haketmesini sıkı ve disiplinli çalışmasına bağladı. Nazım eşini şöyle anlattı:


“20 yıl önce başladığı üniversitede yılda 50 bin Sterlin dış geliri olan organizasyonu 800 bin Sterlin gelire yükseltmeyi başardı. Bu gelire üniversite kantin geliri de eklenince ciddi bir büyüme sağladı… Ayrıca konferans organizasyonunda etkin ve verimli çalışma sistemini getirdi… Çabalarının ödüllendirilmesi bir sonraki kuşağı da teşvik edecektir…”


DİĞER ÖDÜLLER


Geçen yıl sonunda da İngiltere Kraçilesi II. Elizabeth’in verdiği 2005’de ülkesine ve insanlığa üstün hizmet ödülleri “Order of the order British Empire-MBA” arasında Kıbrıslı Türk doktor Teoman Sırrı da yer almıştı. Sırrı, Kuzey Londra’da yaşayan Türk ve Rumlar’a sağlık alanında verdiği destek ve koruyucu hekimlik alanında yaptığı hizmetler nedeniyle ödülü haketmişti.


2000’de de dönemin Kıbrıs Türk Dernetleri Konseyi Başkanı Zeka Alsancak Türk toplumuna yaptığı hizmetlerden dolayı “Member of the order British Empire-MBA” ödülünü almıştı. Kıbrıslı olan Alsancak da özverili toplumsal çalışmalarıyla tanınıyor.


 


 

791990cookie-checkKraliçe’den iki Türk’e Üstün Hizmet Ödülü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.