Kraliçe’den Kıbrıslı Türk’e liyakat nişanı

Kıbrıs kökenli olan Ece, “Order of British Empire” (OBE) diye adlandırılan liyakat nişanının kendisine büyük onur ve mutluluk verdiğini, topluma yönelik hizmetlerini bu onurun verdiği şevkle sürdüreceğini bildirdi.

Ece’nin de içinde bulunduğu listede ağırlığı sporcular oluşturdu. Aktörlerden, opera sanatçılarına, öğretmenlerden şoförlere, çöp toplama hizmetlerinde çalışanlardan sağlık görevlilerine kadar değişik alanlarda topluma hizmet verenleri ve işlerini liyakatle yerine getirenleri ödüllendirmeyi amaçlayan Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere’yi olimpiyatlarda temsil eden bisikletçi Chris Hoy ve yüzücü Rebecca Adlington ile otomobil yarışçısı Lewis Hamilton’ı birer nişanla ödüllendirdi.

Fantastik hikayeleriyle ünlenen yazar Terry Pratchett Kraliçe’den “Sir” unvanı alırken, rock yıldızı Robert Plant da “CBE” nişanı sahibi oldu.

Kızının bir cinayete kurban gitmesinin ardından açtığı şiddete karşı kampanya ile kamuoyunun tanıdığı Sara Payne’in de liyakat nişanı aldığı listede, 14 yaşındaki engelli yüzücü Elenor Simmonds da yer aldı. Simmonds duygularını, “Bir peri masalının içinde yaşıyormuşum gibi hissediyorum” cümlesiyle dile getirdi.

Listede yer alan bir başka sporcu da olimpiyat oyunlarında ülkesine 400 metrede altın madalya kazandıran Christine Ohuruogu oldu.

Reading Futbol Kulübü başkanı John Madejski’nin yardım derneklerine verdiği destek nedeniyle liyakat nişanına layık görüldüğü listede, topluma çeşitli yollarla verdikleri hizmetler nedeniyle ödüllendirilen 966 isim yer aldı. Listede yer alan bir başka isim de 1970’lerde Led Zeppelin içinde yer alarak üne kavuşan Robert Plant oldu. Plant müzik sektörüne verdiği hizmetlerden dolayı liyakat nişanı almaya hak kazandı. Caz müziğinin önemli isimlerinden biri olan ve “ülkesinin caz elçisi” olarak tanınan 44 yaşındaki Courtney Pine da CBE nişanıyla onurlandırıldı.

Aktör Michael Sheen, BBC’nin ulusal radyo istasyonlarının yönetimini yakın zamana kadar yürüten Jenny Abramsky, Ceza ve Tevkifevleri Teftiş Kurulu Başkanı anne Owers da nişan sahibi olan ya da Kraliçe’den “unvan” alan ünlü isimlere katıldı.

Listedeki diğer isimlerin arasında modacı Anya Hindmarch, okul müdürü Paul Edwards, 7 Temmuz bombalı saldırıları sırasında Londralıların yardımına koşan 7 yardım görevlisi, Savaş Gazileri Birliği’ni kuran Dennis Goodwin gibi isimler de yer aldı.


 

1184250cookie-checkKraliçe’den Kıbrıslı Türk’e liyakat nişanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.