Kraliçe’nin alternatifi Ahmedinejad

Kraliçe’nin BBC televizyonundan yaptığı Noel konuşması İngiltere’nin köklü geleneklerinden biri sayılıyor.


Channel 4 televizyonu son 16 yıldır alternatif Noel konuşmasını İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’den farklı kişilere yaptırıyor.


Önceki yıllarda Kraliçe’nin konuşmasıyla aynı zamanda yayına giren alternatif Noel mesajlarından farklı olarak, bu yıl Ahmedinejad’ın Noel mesajı Kraliçe’den daha sonra gece saatlerinde yayınlandı.


YUMUŞAK BİR KONUŞMA


Ahmedinejad’ın Farsça konuşması İngilizce altyazı ile gösterildi. İran lideri ”bütün ulusların genel isteğinin insani değerlere geri dönmek olduğunu” söyledi.


İsa Peygamber’in doğum gününde İngiltere halkını kutlayan Ahmedinejad, toplumsal sorunların kökeninde İsa dahil Tanrı’nın peygamberlerinin insanlığa getirmiş olduğu mesajın reddedilmesinin yattığını öne sürdü.


İran ve genel dünya sorunlarına değinmeyen İran lideri, peygamberlerin öğretilerine kayıtsız kalan bazı hükümetleri ve güç odaklarını eleştirdi.


TEPKİ ÇEKTİ


Channel 4 televizyonunun haber dairesi müdürü Dorothy Byrne, ”Orta Doğu’nun en güçlü devletlerinden birinin lideri olan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın görüşleri muazzam bir etkiye sahip” diye değerlendirdi.


İşçi Partisi Milletvekili ve Parti içindeki Musevilerin sözcüsü Louise Ellman, IOTV’yi ağır bir dille eleştirerek yahudi soykırımını yadsıyan, eşcinsellerin asılmasını isteyen bir fanatiğe mikrofon uzatılmaması gerektiğini söyledi.


İnsan Hakları aktivisti Peter Tatchell de Ahmedinejad’ı “suçlu birisi” olarak tanımlayarak “ITV’nin fişi çekilmesi gereken bir kanal” olduğunu söyledi.

819720cookie-checkKraliçe’nin alternatifi Ahmedinejad

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.