Kraliçe’nin Noel programı sadeydi

Yeni yıl heyecanı bütün dünyayı sarmışken, İngilizler Kraliçelerinin ve kraliyet ailesinin Noeli nasıl geçireceklerini merak ediyor. BBC tarafından yayınlanan kraliyet ailesi Noel eğlencesi programında, herşeyin dakika dakika planlanması ve herkesin o anda ne yapacağının listelenmesi dikkat çekti.



KAĞIT ŞAPKA YOK


İngiliz Kraliçesi İkinci Elizabeth Noel eğlencesinde pek çok konuda kraliyet ailesinden farklı hareket ederken, kağıttan yapılan parti şapkalarından takmayı da reddetti.


İngiliz Kraliyet ailesinin, Norfolk’ta geçirerecekleri Noel için, kraliçenin kendi mülkünden 4 metreden büyük bir çam ağacı kesildi. Kraliçe, geleneklere uygun olarak bu ağacı kendisi süsledi.


Bir masanın etrafına kraliyet ailesinden herkesin ismi yazıldı. Noel gecesi, herkesin hediyelerinin, isminin yazdığı yere bırakılacağı belirtildi.


“EĞLENCE” 5 ÇAYI İLE BAŞLADI


-Kraliyet ailesi, herşeyin planlandığı Noel “eğlencesine” ise 5 çayı ile başladı. Bu sırada herkese Earl Grey çay servis edildi, sadece kraliçeye Hindistan çaylarından özel bir harmandan yapılan çayın ikram edildi.


-Akşam 6’da İngiliz Kraliyet ailesi hediyelerini açmaya başladı. Burada sadeliğin ve lükse kaçmamanın bir gelenek olduğu bildirildi. Bundan önce kraliçeye bir önlük gelmiş ve kraliçe de “ben de tam böyle birşey istiyorum” demişti. Kraliçeye bir yıl da bir güveç kasesinin geldiği biliniyor. Noelde sadece prenslere “pahalı” hediyeler geldiği belirtiliyor.


-Hediyelerin açılmasının ardından kraliyet ailesi yemek için giyindi. Kokteyl salonuna geçecek bütün kraliyet ailesi mensuplarının cin tonik içildi ancak Prens Philip, Prens Charles ve Kraliçeye martini verildi.


-Akşam yemeği 8.30’da başladı, yemekte kuzu yer aldı. Ördörvlerle beyaz, ana yemekle kırmızı şarap ikram edildi, tatlının yanında ise şampanya verildi.


-Akşam 10’da kraliçenin işaretiyle ailenin kadınları çekildi. Prens Filip, ailenin erkeklerine brandy ikram etti.


NOEL SABAHI ÇORAPLARA MEYVELER VE HEDİYELER KONULDU


-25 Aralık’taki Noel günü sabahında ise herkesi çorapların içine konulmuş hediyeler ve meyveler bekliyordu.


-11.00’de Aziz Maria Magdalena kilisesi önünde toplanılarak Noel ayini yapıldı.


-13.00’te Noel öğle yemeği verildi. Yemekte, Kraliçenin çiftliğinde yetişen büyük bir hindi pişirildi.


-Ardından Noel eğlencesi başladı. Kraliçe, bu eğlence sırasında herkesin giyeceği kağıttan şapkaları giymeyeceğini açıkladı. Bu sırada Kraliyet ailesinin “Süpermarkette elde bulunan müzikal şey nedir? Şopen (Shopping) listesi” gibi “esprilerle güldüğü” açıklandı.


-Saat 3’te bütün kraliyet ailesi biraraya gelerek Kraliçe’nin televizyonda yayınlanacak “Noel konuşmasını” izledi.

786390cookie-checkKraliçe’nin Noel programı sadeydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.