‘Krall’ın satılık kasabasına ilgi az’

Gelecek ayın ilk Salı günü, California Eyaleti’ndeki Bridgeville kasabasının yeni sahibi açık arttırmayla belli olacak. Pasifik kıyısına yakın, dağlık bölgedeki tarihi kasabanın tamamı 5 dönüm civarında bir alana yayılmış bulunuyor. Bridgeville’i 4 yıl evvel, 700 bin dolar ödeyerek satın alan şimdiki sahibi, bazı restorasyon işlerini tamamladıktan sonra, bu kez en az 1.75 milyon dolar ödeyecek meraklısı için açık artırmaya gidiyor.

ABD’deki emlâk sektörünün uzmanlarına göre, kasaba bu fiyattan alıcı bulamayacak gibi görünüyor. Buna gerekçe olarak, para piyasalarındaki durgunluk ve ekonomik beklentilerin başka “trend”lerde olması gösteriliyor.

3 adet sağmal ineğin de envanterinde yeraldığı Bridgeville kasabasının 136 yıllık eski posta binası, içinde kiracıları bulunan toplam 7 evi, bir mezarlığı, ayrıca işletmeye kapalı bir oto tamirhanesi ve kafe-restaurantı bulunuyor. Bugün, köy olarak yerel yönetim altında bulunmasına karşılık, 150 yıl önce kurulduğunda kasaba adını aldığından hâlen böyle adlandırılan Bridgville Town’da sadece 25 kişi yaşıyor. Kiracıların kasaba sahibine aylık olarak toplam 6 bin dolar civarında kira ödedikleri bir satış bilgisi olarak belirtiliyor.

Bridgeville’ın sahibi, emlâk kralı Bruce Krall, kasabaya özellikle tatilköyü işletmecilerinin, kolej türü özel eğitim kurumlarının ya da hastane gibi sağlık birimlerinin ilgi göstereceğini açıklıyor. Krall, internetin en büyük açık artırma sitesi olan “e-bay.com” a satış bilgilerini vermiş bulunuyor. Açık artırma süresi 4 Nisan günü bitmiş olacak.

San Francisco kentinden 400 kilometre kuzeyde bulunan Bridgeville’ı, 1860’da Slaughter Robinson adlı bir avcı kurmuştu. Uzun zaman kendi hâlinde gözden uzak yaşayan kasabayı, otuz yıl önce zengin bir antika meraklısı tamamen satın aldı. Ormancılık ve küçük tarım işletmeciliğinden başka geçim kaynağı bulunmayan kasabanın nüfusu ise zamanla azalma gösterecekti. Kasabanın mülkiyeti bu antikacıdan emlâkçı Krall’a geçmişti. Emlakçının kasabada yenileme ve geliştirme amaçlı inşaatlar sürerken, Teksaslı bir genelev işleticisi buraya alıcı olmuştu. Teksaslı genelev sahibi, gözden uzak bir vadide yeralan, her tarafı dağlarla çevrili, içinden nehir geçen doğa beldesini bir randevü evi bölgesine, geneleve çevirmek istediğini açıklayınca alışveriş o noktada durmuştu.

Şimdi, Bridgeville’deki yaşayan 25 kişi ile kasabanın sahibi Krall, özellikle bir üniversitenin buraya kampüs açacak biçimde gelip, yerleşmesi umudunu taşıyor. Krall talep ettiği bedelin bir üniversite ya da hastane kuruluşu için, böylesine ender bulunan bir yerleşim yeri adına az bile sayılacağı düşüncesinde olduğunu açıklıyor.

1125520cookie-check‘Krall’ın satılık kasabasına ilgi az’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.