Kıran kırana Anelka

EYÜP TOGAN / AÇIK GAZETE MANCHESTER – Fenerbahce Manchester City’nin pahalı oyuncusu Anelka’yı alacak mı? İngiltere’de spor cevreleri günlerdir bu sorunun cevabını arıyor. Sorunun cevabı da, anahtarı da FB Başkanı Azız Yıldırım’ın cebinde. Yıldırım, Manchester City’nin istedigi 7 Milyon Sterlin’e “Evet” derse bu transfer bitecek. Manchester City Halkla İlişkilerinden aldığımız bilgilere göre her sabah Fenerbahce’nin teklif verdiği beklentisiyle güne başlıyor. Ancak Fenerbahçe’nin sadece Manchester City’nin önerdigi değil, hiçbir resmi teklif sunmamış olması Anelka transferinin karanlık noktası.


Manchester City Anelka’yı taban 7 Milyona satabilirse, PSG kulübüne 13 Milyon Sterlinlik toplam borçlarının son taksidini ödemis olacaklar. Ancak, bu rakam bile Kevin Keagan’in alt yapıdan genç futbolcu yetiştirme planlarını gerçeklestirmesine yetmeyecek. Öte yandan, Manchester’de görüştüğümüz bir taraftar grubu “Anelka ve Keagan’ın karşilıklı ipleri kopardı” görüşünü dile getirdi.


Fenerbahçe’nin işi ağırdan alması Manchester City’nin elindeki sıcak patates Anelka’yı sorun haline getiriyor. Bu zaafı gören Fenerbahce ise Liverpool’un aradan cekilmesinden sonra tek talipli olarak kalmanın avantajini sonuna kadar kullanmaya calışıyor.


Ara transferde henüz siftah yapmayan Fenerbahçe flaş bir ismi gündeme getirdi. Daum’un eski gözağrısı Nihat… Daum’un İspanya’ya gidişini bile Nihat’ı sari-lacivert renklere bağlamak olarak yorumlayanların sayısı az degil. Nihat’ın transferi ile Fenerbahçe daha az bir harcama yapacağı gibi, beşinci yabancı kontejanını dolduran Van Hodjionk’u da yok pahasına elden çikarmamis olacak.


Fenerbahçe’nin Anelka transferi konusunda sessiz bekleyisi sürüyor. Fenerbahce asbaşkanının Manchester’a gelip yöneticilerle temasa geçtiği haberi Manchester City kulübü tarafından açık bir dille reddedildi. Diğer yandan Anelka’nin Fenerbahçe’ye transferi icin evet dediği hatta transfer temaslarında agabeyinin de gönlünün alındığı belirtildi. Transferde son aşama ise Manchester City’ye istedikleri ücreti vermek olacak. Bu arada dile getirilmeyen bir başka olasılık ise “Tesvik Primi” konusunda paçaları tutuşan ve hedef alınan Aziz Yıldırım’ın gündemi haftalardır Anelka transferi ile meşgul etmesi.


Ara transfer icin artık geriye sayım başlarken Galatasaray gibi renklerine henüz flaş bir isim katamamamış Fenerbahçe Türk kuluplerinin yabancı transferlerine ayıracak kaynaklarının yetersizliği konusunda canlı bir tecrübe olacak.

777650cookie-checkKıran kırana Anelka

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.