Kredi karşılığı lordluk Blair’i sıkıştırdı

İngiltere gazetelerinde, hafta sonunda ortaya çıkan, İşçi Partisi’nin aldığı gizli kredi skandalına ilişkin haberler ve yorumlar bu sabah da ön planda yer aldı.   


Muhafazakarlardan yana yaklaşımıyla tanınan The Daily Telegraph gazetesi, Scotland Yard diye bilinen İngiltere Emniyet Müdürlüğü’nün kredi verildiği iddialarına ilişkin soruşturmasını manşete taşıdı. İddialara göre, Blair hükümeti, kredi sağlayan bazı zengin işadamlarını Lordlar Kamarası üyesi yapmakla suçlanıyor.


The Daily Telegraph, toplam 14 milyon sterlini bulan tutarda kredi veren 12 işadamından en az beşinin, geri ödeme beklentisi içinde olduğunu yazdı. Gazetenin iç sayfalarında şu yorum yapıldı:


“Skandal yüzünden Tony Blair, modern bir İngiliz başbakanından beklenmeyecek bir güçlük içinde buldu kendini. Bu karma-karışık anlaşmalar, geride epey kir ve pas bırakmış görünüyor. Bütün bunların başbakanlık makamı üzerindeki zararıysa çok büyük oldu. “


The Independent gazetesi ise manşette, Blair’in fotoğrafı etrafında “İşçi Partisinin neden 14 milyon sterline ihtiyacı oldu, krediler ileride bağışa çevrilebilir mi, bu krediler geri ödenecek mi?” gibi sorulara hemen arka sayfasında da yanıtlarına yer verdi.


The Independent editörlerinden Gary Parkinson’ın yorumu şöyle:


“İşçi Partisi, gizli bir mali yaşam destek ünitesine bağlı durumda. Kar zarar hesapları, İşçi Partisi’nin 2004’de, daha önceki yıla nazaran yaklaşık 3 milyon sterlin daha fazla harcadığını gösteriyor. Partinin net serveti,, limitinin 11 milyon sterlin üzerinde. Açıkça söylemek gerekirse, İşçi Partisi, mali hesaplarındaki sorunlar yüzünden birden fazla organında sorun olan bir hastadan farksız.”

789350cookie-checkKredi karşılığı lordluk Blair’i sıkıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.