Kredi verenin lordluğu tesadüfmüş…

Lordlar kamarasına önerdiği üç kişinin İşçi Partisi’ne ”milyonlarca sterlinlik” kredinin verdiğinin ortaya çıkmasından sonra Başbakan Tony Blair basın toplantısı düznledi.


”Lord adayları ile verilen kredilerin karşılıklı bir değiş tokuş olması gerekmiyor” diyen Tony Blair, lordlar kamarasına aday gösterme sürecinde başbakanlık makamını devre dışı bırakan ve böylece sözkonusu iddialara mahal vermeyecek yeni bir sistem üzerinde düşünüldüğünü de belirtti.


Başbakan, lord ünvanı verilmesini istediğini adaylar listesini hazırlarken hiçbir usülsüzlük yaşanmadığını vurgulayarak, “Partiye mali destekte bulunmuş birinin yaptığı bu yardım lordluk ünvanı önünde bir engel olarak konulmamalı” diye konuştu.


Parti finansmanını yeniden gözden geçirmekten mutlu olacağını, fakat her sistemde boşluklar bulunabileceğini belirten Blair’in basın toplantısı öncesinde kendi bilgisi dışında partiye milyonlarca sterlin kredi verildiğini öğrenmekten öfkelendiği basına yansımıştı.


BBC’ye göre, partiye verilen kredillerle ilgili şüpheli açıklamalar, Tony Blair’in yeni önerdiği yasa tasarılarına İşçi Partisi saflarında destek bulmakta zorlandığı bir döneme rastladı. Dün akşam parlamentoda yapılan oylamada Blair’in eğitim reformu tasarısı muhalefetteki Muhafazakarların desteğiyle geçebildi. İşçi Partisi’nin 50’yi aşkın milletvekili Tony Blair’e karşı ‘hayır’ oyu kullandı.


İLGİLİ HABERLER:


Blair kredi almış lordluk vermiş…
Halkın % 73’ü Blair hükümetine güvenmiyor…

789250cookie-checkKredi verenin lordluğu tesadüfmüş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.