Kredili e-ticaret ile Türkiye’ye hazırlanıyor

Londra’nın merkezi Oxford Street’de 3 elektronik eşya mağazası ile rankhour.com ve eatay.com adreslerinden e-ticaret yaptığı iki web sitesi bulunan Atay, Kuzey Londra’da Waltham Cross’ta yaptığı 1.3 milyon Sterlin yeni yatırımını gazetemize tanıttı.


Waltham Cross’ta 4 bin 900 ve 3 bin 600 metrekarelik iki büyük alan üzerine kurulu tesiste yönetim kademelerinin yanısıra elektronik eşya deposu da yer alıyor.


Türk işadamı, 2005’teki istihdamı ikiye katlayarak çoğu Türk 42 çalışana sahip olan şirketin giderek artan bir istihdam çizgisi olduğunu belirtti.


Atay, 2007’de yüzde 70’i internetten olmak üzere 15 milyon sterlinlik satış cirosu gerçekleştirdiklerini ve 2008 hedeflerinin yüzde 80’i internetten olmak üzere 25 milyon sterlin ciro olduğunu söyledi…


“GELECEK E-TİCARETTE”


Geleceğin sanal ticarette olduğunu öngören Atay, planlarını şöyle açıkladı:


“Bilinçli tüketici internetten fiyat ve ürün karşılaştırması yapıyor. Ödemedeki rahatlık ve posta olanağındaki hem kolaylık hem ucuzluk rekabet gücü kazandırıyor… Biz de bu teknolojik fırsatı kullanarak 2010’da İngiltere pazarında e-ticarette elektronik eşya satışında ilk 3’e girmeyi amaçlıyoruz.  50 milyar Euro’luk Avrupa pazarında kendimize yer açmaya çalışıyoruz…”


“TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ ÇEKİCİ”


İşadamı Türkiye yatırımlarını da şöyle anlattı:


“Avrupa’da piyasanın doygun olmasından dolayı şirketlerin büyüme oranları da sınırlı. Bu açıdan Türkiye’deki potansiyel çok çekici. Yabancı elektronik şirketleri şimdiden Türk şirketlerle evlenip piyasaya el atmaya başladı bile… Biz de iki yıl içinde e-ticaret ile Türkiye elektronik piyasasına gireceğiz. Türkiye’ye bu konuda ‘Know How -Teknik birikim’ götürmenin yanısıra e-ticarette e-kredi ve e-sigorta sağlayarak çıtayı yükselteceğiz…”


Teknolojik gelişimden dolayı markası ünlenmemiş ürünlerin de rekabet gücü elde edebileceğini öngören Türk işadamı, bahçe aletlerinden beyaz eşyaya kadar kendi markalarını yaratmak için çalışmalar sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


FOTOĞRAF: Cumhur Atay

809190cookie-checkKredili e-ticaret ile Türkiye’ye hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.