Küresel eylem yarın!

WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, küresel ısınmaya dikkat çekilmek için yapılan Dünya Saati Kampanyasının 2007 yılında Avusturalya’da başladığını ve 2008 yılında küresel bir harekete dönüştüğünü söyledi.

Dünya genelinde milyonlarca insanın 4 yıldır destek verdiği kampanyanın amacını küresel ısınmayla mücadele konusunda görsel bir mesaj vermek olarak özetleyen Baştak, şu bilgileri verdi:

”Küresel ısınmayla mücadele toplumun her kesimi tarafından benimsendiğinde başarılı olur. Bu tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğuna göre, tüm dünya insanı bunu benimsemeli ve benimsediğini de göstermeli. Bu kampanya görsel mesaj anlamından oldukça anlamlı. Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası, yarın saat 20.30-21.30 saatlerinde yapılacak. Binlerce kişi, yüzlerce kurum ve Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden onlarca belediye destek verecek ve ışıklarını 60 dakika kapatacak.

Küresel ısınmayla mücadele Türk halkının gündemine girdi. Bugün çok daha fazla insan küresel ısınmanın olası sonuçlarından kaygı duyuyor. Ancak küresel ısınmayla mücadele etmek ve hayatlarımızı bu gerçeğe göre düzenlemek bizim elimizde. Bu yüzden kampanyaya geniş katılımın olacağını biliyoruz.”

WWF Türkiye Genel Müdürü Baştak, kampanya kapsamında New York’taki Empire State Binası, Tayvan’daki dünyanın en yüksek kulesi Tapei 101 Gökdeleni, Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckhingam Sarayı’nın yanı sıra bu yıl Boğaziçi Köprüsü’nde de harici ışıkların kapatılacağını belirtti.

Baştak, Dünya Saati Kampanyası’na bu yıl tüm dünyadan 1 milyar insanın katılacağının beklendiğini kaydetti.

BM’DEN DESTEK

WWF küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği “Dünya Saati” eylemine, Birleşmiş Milletler (BM) de destek vereceğini açıkladı.

Ankara’daki BM Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, BM’nin, hem New York’taki genel merkez binasında, hem de Türkiye dahil dünya genelindeki temsilcilikleri aracılığıyla kampanyaya destek vereceği kaydedildi.

774160cookie-checkKüresel eylem yarın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.