Küresel ısınma hızlandı…

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Independent’in yayımladığı bulgulara göre, küresel ısınmaya neden olan gazların atmosferde yarattığı kirlilik  son 4 yıl içinde önemli ölçüde arttı. Küresel ısınmanın yeni bir sürece girmekte olduğunu belirten bilim adamları, hava sıcaklıklarının daha da artabileceğinden korkuyor.

ABD tarafından organize edilen zirvede bir araya gelen dünyanın en kirletici ülkeleri, karbon emisyonlarını kısıtlamaya yönelik hedefler koymayı reddetti. Avustralya’nın Sydney kentinde yer alan zirveye katılan ABD, Avustralya, Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore, karbon emisyonlarını kısmak yerine, daha temiz teknolojiler üretme konusunda anlaştı. Ancak uzmanlar, yeni temiz teknolojiler üretmenin uzun zaman alacağını kaydetti.
 Karbon dioksit (CO2) gazında artış yaşandığını ortaya koyan ölçümler, Hawai adasındaki Mauna Loa dağının zirvesinde, ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Merkezi tarafından yapıldı.

Atmosferdeki gaz oranı son 50 yıl içerisinde, yılda ortalama olarak milyonda 1,3 birim (ppm) artış gösterdi.1990’ların sonlarında ise bu oran 1,6 ppm’e yükselirken, 2002 ile 2003 yıllarında 2 ppm’e çıktı. Bu oran, 2005 yılının ilk on ayı için resmi olarak yayınlanmayan rakamlara göre ise 2,2 ppm’e yükseldi.

1122130cookie-checkKüresel ısınma hızlandı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.