Küresel ısınma komisyonu işbaşında

Küresel ısınmanın etkileri ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, iklim değişikliklerinin daha önce 30-40 yıllık periyotlarda gerçekleşirken, şimdi bu aralığın 5-6 yıla indiğini belirterek, “Geçen yaz çok sıcak geçerken, şimdi ülkemizde Sibirya soğuklarını ciddi şekilde yaşıyoruz” dedi.


Daha sonra Beyşehir Belediye Başkanlığına geçen komisyonun başkanı Mustafa Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Meclis’te küresel ısınmanın etkileri ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda bir komisyon oluşturulduğunu ifade ederek, “İki aydır çalışmalarımız devam ediyor. 37 kurumdan 90’a yakın uzmanı dinledik. İlk arazi incelememizi de Konya’da yaptık. Arazi incelemelerimiz tamamlandıktan sonra raporlarımızı yazacağız. Sadece resmi kurumlarla değil, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, belde belediye başkanlarını da dinlemek istiyoruz” dedi.


Öztürk, iklim değişiminin kendisini sürekli ısınan bir atmosfer olarak değil, tersi şeklinde de gösterebileceğine dikkati çekerek, “Şimdi ülkemizde Sibirya soğuklarını ciddi şekilde yaşıyoruz. Bu tür olumsuzluklara sık aralıklarla rastlamaya başladık. Bunları minimize etmek için su kaynaklarının nasıl yönetilmesi gerektiğini, yapılması gerekenleri rapora yazıp bunun takipçisi olacağız. Ortada bir problem var. Bunu el ele vererek çözmek istiyoruz” dedi. 

1053820cookie-checkKüresel ısınma komisyonu işbaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.