Küresel ısınma İngiltere’yi yakıyor

İngiltere’nin ciddi gazetesi The Independent, bugün hava sıcaklığının rekor düzeylere ulaşmasının beklendiğini, Londra’nın bazı bölgelerinde sıcaklığın 38 dereceğin üzerine çıkabileceği uyarılarının yapıldığını aktardı.


Dün otobüslerin içinde hava sıcaklığı 52 dereceyi, metro trenlerinde ise 47 dereceyi bulduğunu yazan gazete, ”Peki karşılaşılan aşırı sıcakların nedenini merak ediyor musunuz” diye sordu ve yanıtını da şöyle verdi:


”Küresel ısınma. İngiltere’de son üç yıl içinde tarihinin en sıcak ikinci gününü yaşamasını, araştırmacılar küresel ısınmaya bağlıyor. Bilimadamları, normal olmayan aşırı sıcakların sera etkisi yaratan, özellikle enerji tesisleri, kara taşıtları ve son dönemde giderek artan şekilde uçaklardan salınan karbondioksit gazlarının atmosfere yayılmasının neden olduğu küresel ısınmaya ilişkin tahminlerle örtüştüğünü aktarıyor.”


FRANSA’DA SICAKTAN ÖLENLER VAR


Öte yandan, Fransa’da son günlerde etkili olan sıcak hava dalgası yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısının 9’a çıktığı tahmin ediliyor.


Başbakan Dominique de Villepin ile birlikte huzurevlerini dolaşan ve buralarda alınan önlemleri yerinde denetleyen Fransa Sağlık Bakanı Xavier Bertrand, basına yaptığı açıklamada, “son günlerde ölen 9 kişinin aşırı sıcakların olumsuz etkilerinden dolayı yaşamlarını yitirmiş olabileceklerini” bildirdi.


Aşırı sıcaklar ve olumsuz etkileri, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın başkanlığında toplanan bakanlar kurulu toplantısında da ele alındı.


Fransa’da, 2003 yılındaki aşırı sıcak hava dalgası, çoğu yaşlı ve tek başına yaşayan yaklaşık 15 bin kişinin ölmesine yol açmıştı.


Çok sayıdaki yaşlının aşırı sıcaklardan dolayı yaşamlarını yitirmesi, sağlık sistemindeki zaafları ortaya koyarken, yaşlılara karşı ilgisizlik kamuoyunda, “insani değerlerimizi yitiriyor muyuz ?” biçiminde bir tartışmanın doğmasına yol açmıştı.

792890cookie-checkKüresel ısınma İngiltere’yi yakıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.