Küresel ısınmada ABD yine yan çizdi

Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen iklim değişikliği konusundaki konferansa katılan ABD’nin global ilişkilerden sorumlu müsteşarı Paula Dobriansky, düzenlediği basın toplantısında, Kyoto Anlaşması’nı imzalamayı reddeden ABD’yi, iklim değişikliğiyle mücadelede uluslararası toplumun saflarında yer almaya çağıran Kanada Çevre Bakanı Stephane Dion’un önerisini kabul etmediklerini söyledi.

Bu tür resmi görüşmelerle ilerleme kaydedilemeyeceğini ifade eden Dobriansky, “İlerleme kaydetmek için en önemli yöntemin, değişik görüşler ortayla atıldığını ve sorunu çözmenin farklı yolları olduğunu hesaba katmak olduğunu” savundu.

Kanadalı Bakan Dion, sera etkisine yol açan gazların salımına sınırlama koyan Kyoto Anlaşması’na taraf ülkeleri, 2012’de sona erecek bu anlaşmayı yenilemek için çaba harcamaya davet etmiş, ABD’nin de küresel ısınmayla mücadelenin geleceği için uluslararası topluluğun belirleyeceği stratejiye katılmasını istemişti.

AVUSTRALYA, KANADA’NIN ÇAĞRISINI OLUMLU KARŞILADI

İklim konferansına katılan Avustralya Çevre Bakanı Ian Campbell, Kanada’nın önerisine sıcak baktıklarını söyledi.
Campbell, yaptığı açıklamada, “Küresel ısınmaya karşı çıkmak için uzun vadeli işbirliği konusunda görüşmeler yapılması önerisini destekliyoruz” dedi.

1119910cookie-checkKüresel ısınmada ABD yine yan çizdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.