Küresel ısınmada ‘alarm’

The Independent gazetesinin haberine göre, Amerikan, Avustralyalı ve İngiliz düşünce kuruluşlarınca ortaklaşa hazırlanan bir raporda, kuraklık, tarım üretiminde düşüş, su kıtlığı gibi sonuçlara yol açan küresel ısınmada geri sayımın başladığı ve 10 yıl içinde geri dönülemez noktaya gelinebileceği belirtildi.

Dünya liderlerini bu konuda uyarmaya yönelik ”Meydan okuyan İklim” adlı rapora göre, ”geri dönülemez” olarak belirlenen nokta, yeryüzünün 1750 sanayi devrimindeki ortalama sıcaklığından 2 derece fazlası.

Dünyanın şu andaki ortalama sıcaklığının 1750’den bu yana 0,8 derece arttığını yazan gazete, geri dönülemez noktadan sonra büyük kuraklıkların, su kıtlığının meydana geleceğini, ormanların yok olacağını, tarımda verimin büyük oranda düşeceğini, denizlerin seviyesinin yükseleceğini ve hastalıkların tırmanışa geçeceğini bildirdi.

AÇIK GAZETE: Küresel ısınmadan editörümüz Eskioğlu değil eskimolar da şikayetçi…

Kanada’nın kuzeyi ve Alaska’da yaşayan eskimolar, George W. Bush yönetimine karşı yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanıyorlar.

Eskimolar, sera etkisi yapan gazların yüzde 25’ini yayan ABD’nin, Kyoto Protokolü’nü onaylamayı reddederek insan haklarını ihlal ettiğini söylüyorlar.

Eskimolar, “Zaten halihazırda küresel ısınmanın bedelini ödüyoruz. Kar ve buz olmadan yaşayamayız biz. Bin yıdır doğayla uyumla yaşadık. Ancak şimdi doğa elimizden alınıyor” diye isyan ediyorlar…

1097910cookie-checkKüresel ısınmada ‘alarm’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.