Küresel ısınmada Çin, ABD’yi solladı

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetesi The Guardian Hollanda Çevre Değerlendirme Kurumu’nun, atmosfere karbon salımı konusunda Çin ve ABD arasındaki yaptığı karşılaştırmayı  yayınladı.

Araştırmada Çin’in artan yatırımlarıyla, karbon salınımında en büyük pay sahibi ABD’yi bir gün geçeceği öngörüsünün çoktan gerçekleştiği belirtildi. Çin’de büyüyen inşaat sektörü ile enerji ihtiyacını karşılayabilmek için yapılan kömür ya da petrolle işleleyen santaller de araştırmada örnek olarak gösterildi…

Hollanda hükümetine çevre konularında danışmanlık yapan kurumun raporunda, “Tam anlamıyla netlik kazanmış olmasa da şu an için elimizdeki en güvenilir tahminleri bu çalışma içeriyor” denildi.

The Guardian, Çin’in geçen yıl atmosfere saldığı karbondioksitin Amerika’dan yüzde 8 oranında daha fazla olduğunu aktararak, “Bu önemli fark Çin’deki büyüme olduğu kadar ABD ekonomisindeki yavaşlamayla da ilgili olabilir” değerlendirmesini yaptı…

Küresel ısınmaya karşı alınacak önlemlerde Çin’deki son gelişmelerin de hesaba katılması gerektiğini vurgulayan gazete, “Son gelişmeler 2012’de Kyoto Protokolü’nün yerini alacak yeni bir çevre anlaşmasını zorunlu kılmaktadır. Son veriler ışığında bilim dünyası siyasetçiler üzerine baskılarını daha çok artırmak zorunda kalacaktır…” yorumunu yaptı.

FOTOĞRAF: Çin’de çevre kirliliği

1153140cookie-checkKüresel ısınmada Çin, ABD’yi solladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.