‘Küresel ısınmaya karşı, uçmayınız!’

Avusturya Halk Partisi ÖVP’li Çevre Bakanı Josef Pröl iklimin korumanın çarelerinden birisinin de uçağa binmemek olduğunu belirtti.

Avusturyalının yaz iznine hazırlandığı süre öncesinde Pröll “Avusturyalıların uçakla gitmek zorunda oldukları uzun mesafeli tatillerden uzak durmaları ve tatillerini çevre kaygılarından dolayı yakın bölgelerde geçirmesi gerektiğini” söyledi.

Bakan küresel ısınmaya karşı bütün toplumun elele vererek çaba göstermesi gerektiğini belirterek, dünyanın ve gelecek kuşakların geleceği için herkesin elinden geleni yapması, gerektiğinde de özveride bulunmasını istedi.

Bakan uçak yolculuklarından vazgeçmenin de önemli bir özveri olduğunu vurgulayarak vatandaşların uçak kullanılmayacak alternatif tatiller geliştirmesini istedi.

İŞADAMI KIZDI

Seyahat acentalarının tepkisini çeken bakana en sert tepki de eski araba yarışçısı ve bir uçak firması sahibi olan Niki Lauda’dan geldi.

Niki Lauda teklifi bakanın çevreci önerisini “aptalca ve bugüne kadar görülmemiş bir teklif“ olarak değerlendirdi. İşadamı Lauda, “Politikacılar bizim nerede tatil yapacağımıza karar veremez“ diye konuştu.

FOTOĞRAF: Avusturya Halk Partisi ÖVP’li Çevre Bakanı Josef Pröl

1147290cookie-check‘Küresel ısınmaya karşı, uçmayınız!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.