Küreselleşme karşıtları gösteriye hazır

Seattle’daki kadar büyük bir protestocu kitlesinin olmasının beklenmediği gösterilerde, toplantıların engellenmesi değil, bu kuruluşların “Amerikan emperyalizminin araçları olduğunun” vurgulanması amaçlanıyor. Göstericiler, ayrıca yoksul ülkelerin borçlarının derhal ertelenmesini isteyecekler.

Gösteriye katılacak örgütlerin cuma günü, Amerikan Hazine Bakanlığı önünde protesto eyleminde bulunmaları ve G7 ülkeleri maliye bakanlarına “İMF ve Dünya Bankası’nın yapısal olarak çürük olduğunun” belirtildiği bir mektup vermeleri bekleniyor.

Cumartesi günüyse Washington’daki Dünya Bankası ve İMF merkezleri önünde, bu kurumların “sembolik olarak” yıkılacağı ve yoksulluğa karşı yerel çözümlerin bulunmasının yolunun açılacağı bir gösteri yapılacak.

Küreselleşme karşıtlarının 1999’da Seattle’da 30 bin kişiyi topladıkları gösteriler Dünya Ticaret Örgütü’nün toplantısını sekteye uğratınca dünya şoke olmuştu.   Washington’da 2000 nisanında IMF ve Dünya Bankası toplantıları sırasında yapılan gösteriye de 10 bin kişi katılmıştı.

1103410cookie-checkKüreselleşme karşıtları gösteriye hazır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.