‘Kriz bekar sayısını artıracak’

Gazetenin değerlendirmesi şöyle:

“İngiltere ve Galler’de 2006 yılında yaklaşık 237 bin nikah kıyıldı. Bu 1895’ten bu yana kaydedilen en düşük rakam. Gazeteye göre, evliliğe ilginin azalmasında ekonomik kriz ve hükümet politikalarının da payı var. Son dönemde vergi ve sosyal yardımlarda yapılan değişiklikler, bekarları, evlilere karşı daha avantajlı hale getirdi.”

IMF’YE EL AMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ

The Daily Telegraph bir başka haberinde de, ana muhalefetteki Muhafazakar Parti’nin lideri David Cameron’un ‘Yakında IMF’ye el açmak zorunda kalabiliriz’ dediğini aktardı.

The Financial Times ise İngiltere’de resesyonun olası sonuçlarını değerlendirdiği bir analizde şunları yazdı:

“Finans sektörü küçülecek. Sektörün 2007’de ulusal gelirde yüzde sekiz olan payı yüzde altıya düşecek. İngiltere, özellikle Doğu Avrupa’dan gelen göçmenler için çok cazip olmayacak. Londra ve Edinburg, bankacılık sektöründeki düşüş nedeniyle zayıflayacak. Konut fiyatları geçen yaza kıyasla yüzde 30 oranında düşecek.

Bunun karşılığında son 10 yıldaki keskin düşüş ardından ihracat canlanacak. Finansman sorunu nedeniyle belki fazla büyüyemeyecek ama kamu sektörünün ekonomideki rolü artacak. Tüketimin ulusal gelirdeki payı azalacak tasarruflar büyüyecek. İngiliz para birimi sterlinin değerinin düşmesi, imalat sektörüne uzun vadeli yatırımları teşvik edecek.”

1185980cookie-check‘Kriz bekar sayısını artıracak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.