‘Kriz komünizmin çöküşü kadar etkili’

Peston, The Times gazetesinde yayımlanan bir yorum yazısında “2009 çok tehlikeli olacak diye düşünüyor ve önümüzdeki aylar için bombardımanlara karşı inşa ettiğimiz yeraltı sığınaklarının ekonomik kriz için olanlarını inşa ediyoruz” dedi.


“Gelişmiş ekonomilerin çoğunda resmi olarak kabul edilmiş bir resesyon yaşanıyor. İşsizlik oranında büyük bir yükseliş görülecek. Hükümet, hangi şirketlere destek vermesi gerektiği konusunda büyük bir açmazda kalacak” diyen Peston, bütün bu olan bitenin, küresel ekonominin işleyişine dair önemli etkileri olacağını da belirtip şöyle devam etti:


“Kapitalizm çok temel bir değişimi yaşıyor. Olan bitenler, özel sektör ile hükümet, vergi mükellefleri ile özel sektör, çalışanlar ile işverenler arasındaki ilişkiler üzerinde etkide bulunacak. Yeni bir kapitalizm geliyor. Bu krizin belki de bizim ve diğer gelişmiş ekonomiler için komünizmin çöküşünden daha büyük bir etkisi olacak. Enkazın ardından ortaya çıkacak yeni kapitalizm, son 30 yıldır geçerli olandan daha adil ve daha az yabancılaştıran bir kapitalizm olacak.”


BBC editörü Peston,yazısında ayrıca küreselleşen dünyada daha güvenli bir finans sistemi için kontrollerin artacağını ve bunu ulusal egemenliğe aykırı bulanlar olabileceğini de belirtti.

818890cookie-check‘Kriz komünizmin çöküşü kadar etkili’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.