Kriz mitinginde kriz

TÜRK-İŞ, DİSK ile KESK öncülüğünde Kadıköy’de düzenlenen ”Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz: İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele, Emek ve Demokrasi Mitingi”nde, ”Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanan Mustafa Özbek’in genel başkanı olduğu TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri arasında arbede yaşandı.

Kadıköy İskele Meydanı’nda devam eden miting sırasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş) üyeleri, ”Hain Mustafa Özbek hesap verecek” yazılı pankart açtı. Bunun üzerine, platformun diğer tarafında bulunan TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası üyesi 20-25 kişilik grup da ”Özbek nereye biz oraya”, ”Özbek’e uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attı.

Bir süre sonra da bu 2 grup arasında arbede çıktı. Gruplar, miting düzenleme komitesi görevlilerinin araya girmesiyle sakinleştirildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, konuşmasının bu bölümünde, ”Mustafa Özbek, değerli hizmetlerde bulunmuştur. İnşallah en kısa zamanda suçluluk hali bitecek ve tahliye olacaktır rahat olun” dedi.

Konuşma sırasında Türk Metal Sendikası üyeleri, tekrar Özbek lehine slogan attı. Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi gruptan bazı kişiler ile onlara destek veren diğer sendika üyelerinden bazıları da bu gruba müdahale etti.

Kavga sırasında bayrak ve pankartlar için getirilen sopalar kullanıldı. Yaklaşık 10-15 dakika kavgayı sürdüren gruplar, duruma müdahale eden polislerce birbirinden ayrıldı. Polis, çember içine aldığı Türk Metal Sendikası üyelerini miting alanı dışına çıkarttı.

Olaylar sırasında her iki taraftan da bazı kişilerin yaralandıkları görüldü.

1188240cookie-checkKriz mitinginde kriz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.