‘Kriz mriz yok’ dedi ama

Unakıtan, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria’yı makamında kabul ederek bir sürü görüştü. Unakıtan, yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, küresel ekonomik krizin tüm dünyayı sardığını, gelişmiş ülkelerden başladığını ve gelişmekte olan ülkeleri etkilediğini söyledi.


TÜİK’in açıkladığı büyüme ve işsizlik rakamlarını değerlendiren Unakıtan, 2009’un zor geçeceğini belirterek, “Ekonomimiz küçülecek. İşsizlik bir miktar artacak” dedi.


Bakan Unakıtan, “Ekonomimiz küçülecek, ticaret hacmimiz küçülüyor maalesef. Bütün dünyada küçülüyor ve işsizlik bir miktar artacak. Bu durumda Türkiye olarak üstümüze düşen tedbirleri alıyoruz” diye devam etti.


OECD Genel Sekreteri Angel Gurria da küresel finansal krizin gelişmiş ülkelerden çıktığını, hızlı bir yayılış sergileyerek tüm dünyayı sardığını, bundan etkilenmeyen ülkenin bulunmadığını söyledi.


Türkiye’nin, uluslararası finansal krize karşı daha hazırlıklı yakalandığını belirten Gurria, şöyle devam etti: “2001 finansal krizinden gerekli dersleri çıkarması nedeniyle bugün Türkiye daha istikrarlı ve güçlü bir finansal yapıya sahiptir. Türkiye, birkaç yıldır reformları yerine getirdi ve Türkiye bugün daha güçlü. Türkiye’nin bugün küresel finansal kriz nedeniyle ekonomik büyüme oranları düştü. Türkiye, birkaç yıldır OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomiydi. Türkiye, gelecek yıl olasılıkla yüzde 1 ile 2 arasında büyüyecek. Gelecek yıl OECD ülkelerinin genelinde büyüme oranları negatif olacak. Türkiye, gelecek yıl OECD ülkeleri arasında daha iyi bir performans sergileyecek. Çünkü Türkiye finansal krize daha hazırlıklıydı. Bununla birlikte Türkiye, yüzde 1 oranında büyümesinden mutlu olacak anlamı çıkarılmasın. Türkiye, finansal krizden ekonomik faaliyetlerin azalması, büyüme oranlarında düşüş, işsizliğin artması biçiminde etkilenecek. Türkiye, küresel finansal krize karşı gerekli önlemleri alıyor. Gelecek yıl zor bir yıl olacak.”

1071150cookie-check‘Kriz mriz yok’ dedi ama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.