Kriz ortamı!

Kriz geldi buldu bizi, teğet geçerken, delip geçti dedik!

Kriz geldi, işçiler işyerlerinden olmaya başladı… İşçiler işyerini kurtarmak için her türlü özveriyi gösterdi ama kriz çalışma dünyasındaki yaratmış olduğu travmayı ortadan kaldırmadı…

Kriz piyasayı vurdu, ÖTV ve KDV indirimi yapıldı, elde olmadığı söylenen paralar ile otomobil satışında patlama oldu!

Kriz geldi, eğlence sektörü yara aldı dendi. Hafta sonları eğlence merkezlerinde doluluk oranı araştırılmış olsa, orada kimler kimler ile kolbastı oynadığı ortaya çıkacak! Küçük eğlence yerleri kapılarına kilit vururken, büyük eğlence merkezleri şubeler açmaya devam ediyorlar. Global çaplı mekanlar şimdi tüm dünya caddelerine yerlerini almaya devam ediyorlar!

Kriz ortamı bazı sektörleri vurmadı, onlardan biri futbol!

Futbolculara ödenen paralar ile kaç fabrika kurulabilir, kaç iflas haline düşmüş fabrikanın kurtuluşunu sağlayabilir? Kriz futbola aktarılan paraların göze batmasını sağlar mı?

Şampiyonluk kutlamalarına küçük bütçeleri ile katılanlar, kutlama sonunda bir hafta soğan ile tasarruf yaparken, futbol kulüpleri transfer ataklarına başladı… Bilmem kime ne kadar paralar aktarılırken, kriz dışarıda yaratmış olduğu travmanın etkisi ile olsa gerek soygunlar artmaya başladı. Amatör soyguncular ellerinde silahlarla girdikleri kuyumcuda, kuyumcuya silahını kaptıranlarda arttı!

Kriz sadece ekonomik değil, ülkeler arası seyahatlerde de kriz yaşanmaya başlandı. Uçak firmaları uçaklarını birleştirerek, fiyatları yukarıda tutmaya çalışıyorlar.

Uçakların krize buldukları çare yanında bir de domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsü de krizin tuzu ve biberi oldu! Uçağa binenler birbirinin yüzüne bakıyor, acaba yüksek ateşi olan var mı?

Kriz dünyaya nasıl yayıldı bilinmez ama domuz gribi uçak ile yayıldığını söylemek abartı olmasa gerek, çünkü bir anda kıtalar arası grip gidip gelmeye başladı…

Kriz ortamında ilaç fiyatlarını düşük gören bazı ilaç firmaları ilaç üretimi durdurarak ilaçlara zam almaya çalışıyorlar. Hayati önemi olan ilaçların üretiminin durdurulması üzerine kimse konuşmuyor, kriz var!

Kriz var, hangi sektör neden üretimi düşürdüğü ya da kapılarını kapattığını araştırılmış olsa, neler ile karşılaşırdık? Krizi aşmak için birileri borsaya giderken, birileri tatile gittiği görülecektir! Üretim yerine hayali kağıtların alınıp satılmasından para kazanmayı kendilerine iş edinenler, krizden daha çok karlı çıkmak için teknolojinin her türlü olanağını kullanmaya devam ediyor!

Kriz en çok turizmi vurur denildi, dünyanın 7 yıldızları arka arkaya açılmaya devam ediyor. Onlara bakarak, kriz kimi vurduğunu söylemek ne kadar doğrudur?

İşçiler işyerlerinin kapılmaması için her türlü özveri gösterirken, fabrika sahipleri ve borsada hissesi olanlar nasıl yaşıyor? Kriz gerçek anlamda kimi vuruyor? Kime teğet geçiyor?

http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

1584810cookie-checkKriz ortamı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.