“Kriz yok, bahanesi var”

DAY-MER’in geleneksel aylık pazar kahvaltısında konuşan Sezgin, İngiltere’de gündemdeki konuları değerlendirerek, bu yaz 24’ncüsü yapılacak olan DAY MER Kültür ve Sanat Festivali hakkında da bilgeler verdi.

Kahvaltıdaki 100 katılımcıya konuşan Sezgin, koalisyon hükümetini suçlayarak kriz bahanesiyle işçi ve emekçilere saldırdığını söyledi. Hükümetin saldırılarının sendika, sivil toplum örgütü ve muhalif siyasi partileri ortak paydada daha da yakınlaştırdığını anlatan Sezgin, “Bu saldırılar böyle sürmeyecektir. Saldırılara karşı çıkanlar sokağa çıkarak haklarını arayacaktır” dedi.

Sezgin, İngiltere’de olup bitenlere karşı Türkiyeli toplumun duyarsız kalamayacağını vurgulayarak, “İçinde yaşadığımız emekçi halkın sorunları bizim de sorunlarımızdır. Mücadele bayrağını birlikte yükseltmeli, meydanlarda birlikte yürüyerek güç katmalıyız” diye konuştu.

SATIR OLAYINDA HÜKÜMET SINIFTA KALDI

Sezgin İngiltere gündemindeki asker Lee Rigby’i satır ve bıçakla öldürdükten sonra polisin gelmesini bekleyen iki zanlının vurularak yakalanma olayını da değerlendirdi. Olayı, İngiltere’nin dış politikasındaki saldırgan ve emperyalist tutumunun içeriye yansıması olarak yorumlayan Sezgin şöyle devam etti:

” Başbakan bu olay nedeniyle Fransa gezisini yarıda kesip dönüyor , kabine özel gündemle toplanıyor ve bu olaydan ders çıkarmak yerine de iç politika malzemesi yapılıyor… Ne yazık ki hükümetin islam ve göçmen karşıtı politikaları bu saldırıya zemin hazırlamakla kalmadı faşistleri de cesaretlendirdi. Olayın ardından faşistler Essex ve Gillingham’daki camiye saldırma ve Başbakanlık önünde de gösteri düzenleme cesareti göstermiştir… Faşist, İngiliz Savunma Birliği (EDL) ve Britanya Ulusal Partisi’nin (BNP) gösterilerine izin vermeyeceğiz. Faşizme Karşı Birlik’in (UAF) karşı gösterilerinde DAY-MER’de bütün üyeleriyle yerini alacaktır…”

“ÇETEDEKİ GENÇLERİ KAZANMALIYIZ”

Sezgin, “Gençlik geleceğimizdir” şiarıyla DAY-MER olarak gençlere güvendiklerini belirterek, “Toplumdaki gençlik sorunları bu ülke ve kendi kültürümüzden de kaynaklanmaktadır. Çetelere bulaşmış gençleri de kazanmak için mücadele ediyoruz. DAY-MER gençlik etkinlikleri ve gençlik kampıyla gençlere verdiği önemi yaşamın pratiğine de yansıtıyor” dedi.

24’ncü DAY-MER Kültür ve Sanat Festivali’nin 9 Haziran-7 Temmuz arasında yapılacağını vurgulayan Sezgin, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da zengin bir programla festivali sunacağız. Böylesi büyük organizasyondaki tılsımımız kendi örgütlü gücümüze güvenmemizdir… Bizler işçi ve emekçilerin gücünü festivalde yansıtıyoruz… Bu festival disiplinini günlük yaşantımıza da yaşatmalıyız” diye konuştu.

Sezgin, Festival programını önümüzdeki günlerde basınla da paylaşacağını sözlerine ekledi…

848160cookie-check“Kriz yok, bahanesi var”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.