Krize rağmen Londra hala finans merkezi

Araştırmacılar, Londra'nın hala en önemli finans merkezi olarak 20 şehrin yer aldığı listenin ilk sırasında yer almayı sürdürdüğünü, ancak liderlik niteliğinin ağır bir yara aldığını, buna karşılık Ortadoğu ve Asya ülkelerinin finans merkezlerinin ise listede hızlı bir yükselişe geçtiklerinin ortaya çıktığını bildirdi.


New York;un ikinci sırada yer aldığı Küresel Finans Merkezleri Endeksi;nde, Singapur;un Hong Kong;u geçerek üçüncü sıraya yerleştiği, Hong Kong;un ise dördüncü sıraya düştüğü görüldü.


Dördüncü ve beşinci sıralarında Zürih ve Cenevre'nin bulunduğu liste de yeni bir küresel finansal güç haline gelen Tokyo ise iki sıra birden atlayarak 7. sıraya yerleşti.


Yılda iki kez hazırlanan ve kredi krizinden bu yana Londra ve New York;un büyük ölçüde kan kaybettiğine işaret eden Küresel Finans Merkezleri Endeksi, New York ile, üçüncü sırada yer alan Singapur arasındaki farkın tarihin en küçük noktasına gerilediğini gösterdi.


Londra;daki finans merkezi City;nin belediyesi tarafından yaptırılan araştırmayı değerlendiren Araştırma Birimi yetkilisi Stuart Fraser, Londra ve New York;un en azından bir süre daha yerlerini koruyabileceklerinin görüldüğünü, ancak diğer finans merkezlerinin söz konusu iki finans devi kentle aralarındaki farkı ciddi biçimde kapattıklarını bildirdi.


Endeksin ilk 20 sırasında yer alan diğer kentler: Chicago, Frankfurt, Sydney, Boston, Toronto, Dublin, Jersey, Lüksemburg, Guernsey, San Francisco, Edinburgh, Isle of Man ve Paris olarak sıralanırken, 59 kentten oluşan listenin 22. sırasında Dubai, 38. sırasında Kopenhag ve 41. sırasında ise Oslo yer aldı. İstanbul ise 59 kentten oluşan listeye giremedi.

815530cookie-checkKrize rağmen Londra hala finans merkezi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.