“Krizi fırsata çevirebilirsiniz”

Stoke Newington Road’da Taş Mağara ve İstanbul Restaurant’ın patronlarından Savaş Hürman, yatırımcıların kriz ortamında küçülmeye gittiği bir dönemde yatırım yaparak bölgenin en büyük ve en zengin mutfağına sahip İstanbul Restaurant’ı yarattıklarını belirterek “Amacımız toplum içinde marka değerimizi yükselterek hizmet kalitemizi daha da geliştirmek” dedi…

Yatırım yapmak isteyen toplum üyelerinin “Acaba?” sorusunu soruyorlarsa yatırımdan kaçırmalarını isteyen başarılı genç işadamı, “Kâr ve zarar kardeştir. İşinizi iyi yaptığınız süreçte başarıyı yakalayabilirsiniz. Yatırımcı risk almayı bilmeli ve cesaretli davranmalı” diye konuştu.

Başarıda işin püf noktasının işverenin işyerindeki bütün işleri yapabilme becerisini göstermesi ya da kurumsallaşmayı sağlaması gerektiğini vurgulayan Hürman, “Restoran hizmet sektörü nankördür. Kendi yeğinizi müşteriye sunmalısınız. Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız müşteriye de öyle davranmalısınız” dedi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM-Cemevi) Disiplin Kurulu Üyesi de olan Hürman, Alevilik’teki “Eline, diline ve beline sahip ol” felsefesinin yaşamın her alanında belirleyici olduğunu vurgulayarak, işdünyasının kendisi dışındaki yaşamları da düşünerek sosyal çalışmalara katılmaları ve toplumu geliştirecek projelere omuz vermelerini istedi.

Savaş Hürman oğlu Ahmet ile… İAKM-Cemevi’ndeki çalışmalarıyla toplumsal değerlere sahip çıkmaya çalıştığını belirten Hürman, çocuklarına en büyük mirasının kendi kültürlerini öğretmek olduğunu söyledi…

SAVAŞ HÜRMAN?

Almanya’da doğdu. İlkokulu Adana’da devam etti. 1990’da ailesiyle birlikte Londra’da geldi. Kolej eğitimi sonrasında ilk işi “off licence” işletmeciliği sonrasında, taksi duağı çalıştırdı. 2004’de Taş Mağara’yı alarak toplumda tanınan bir marka haline getirdi. 2009-10 arasında Arzu-Berdan Mardini ve Kıraç Londra konserlerini organize etti ve 72’nci Koğuş Tiyatrosu’nu Londra’da sanat severlerle buluşturdu.

2011’de toplumsal çalışmalarıyla tanınan Hüseyin Üzüm ve Şevket Orman ile birlikte lahmacundan kebaba, sulu yemekten her türlü tatlıya tüm lezzetlerin birarada olduğu İstanbul Restaurant’ı “Lezzet diyarına hoşgeldiniz” sloganıyla hizmete açtı.

2008’den bu yana İAKM-Cemevi çalışmalarına katılıyor. Evli olup, Ahmet (14) ve Eda Naz (5) adında iki çocuğu bulunuyor.

846570cookie-check“Krizi fırsata çevirebilirsiniz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.