‘Krizin ciddiyetini kabul noktasında’

Baykal, ”Hastaya moral vermek iyi de sen önce gerekiyorsa hastanın ameliyatını bir yap, iğnesini bir yap, ilacını bir yaz, teşhisini bir yap, ne olduğunu bir anla, MR’ını bir çek. Ona yönelik bir tedavi programını uygula. Ondan sonra da ‘merak etme’ diye moral ver” dedi.


Baykal, partisinin 14. Olağanüstü Kurultayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik krizin ”sıradan ve olağan” olarak değerlendirilemeyeceğini, hakim ekonomi politikalarının gözden geçirilmesini zorunlu olduğunu belirterek, liberal ve neoliberal anlayışa dayanan ekonomi politikasının artık sürdürülemezliğinin ortaya çıktığını söyledi.


Sosyal demokrasinin temel değerlerinin daha da önem kazanacağının artık ortaya çıktığını belirten Baykal, ”Artık piyasayı sosyal sorumluluk, kamusal sorumluluk duygusuyla yönlendirmenin bir ihtiyaç olduğu kabul edilmelidir” diye konuştu.
Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Baykal, ”Türkiye’de bir süredir izlenmekte olan ekonomi politikasının çıkmaza girdiğine tanık olmaya başladık” diye konuştu.


AK Parti hükümetinin 6 yıl tek başına iktidar olmasına karşın yanlış politikalarla Türkiye’yi ekonomik küçülme noktasına getirdiğini ileri süren Baykal, ”Zaten bu iflas,  hükümetin IMF kapısına gitmesiyle de ortaya çıkmıştır. Bu iktidarın ekonomi politikası iflas etmiştir. Büyüme de iflas etmiştir, borçlanma da iflas etmiştir” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın dünyadaki ekonomik kriz ve Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili ”çelişkili ifadeler içinde bocaladığını” ileri süren Baykal, şöyle konuştu:


”Şimdi de olayın artık ciddiyetini artık inkar edemez bir noktaya geldi, konuşmalarında bunun yansımalarını görüyoruz. ‘Yok bizi etkilemez, hallederiz’ söyleminden sonra şimdi işin çok ciddi olduğunu anladı.” 

1071440cookie-check‘Krizin ciddiyetini kabul noktasında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.