“Krizin faturası orta sınıfa”

İngiltere’de yeni hükümetin ve seçim sonrası oluşan yeni parlamentonun, kraliçenin katıldığı geleneksel bir devlet töreni ile resmen çalışmalarına başlaması gazetelerin ortak gündem maddesini oluşturdu.

Muhafazakar Parti ve Liberal Demokrat Parti koalisyon hükümetinin hazırladığı hükümet programının ana hatları Kraliçe’nin Hitabı adı verilen konuşmada yer aldı.

Kraliçe İkinci Elizabeth’in açıkladığı program The Daily Telegraph’ta “Hesabı orta sınıflar ödeyecek” başlığıyla manşete taşındı. Programa göre; borsaya ve gayrimenkule yatırım yapmak için tasarruf eden çalışanlar, artık daha fazla vergi ödeyecek.

Gazetenin yorumu şöyle:

“Kraliçe’nin Hitabı orta sınıflar için vergilerin düşmesi umutlarının sonu oldu. Muhafazakarlar ve Liberal Demokratlar arasında varılan koalisyon anlaşması gereği David Cameron, Liberal Demokratların vergi politikalarının pek çok ilkesini kabul etmiş. Bunun yanında dünkü açıklamaya göre milyonlarca kişi için emeklilik yaşının daha da ileri alınması planlanıyor. Kraliçe’nin Hitabı’nda yer alan bazı önlemleri değerlendiren uzmanlar, emeklilik yaşının 70’e kadar çıkarılabileceğini söylüyor.”

832350cookie-check“Krizin faturası orta sınıfa”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.