Kırılan sokaktaki sır perdesi aralandı!

Jakarta’da Belediye Başkanın evine yakın bir cadde de bulunan üst geçidin altı ve bağlantılı olduğu JL Sentra Primer adlı sokağın sokak lambaları sürekli kırılıyordu. Sokak sakinleri şikayet etmeye belediye görevlileri tamir etmeye, yeni lamblar takmaya yetişemiyordu.

Gün geçmiyordu ki sokakta kırılmadık lamba kalmasın, ortalık loş ışıkta aydınlanmasın.

Belediye görevlileri lambaları kimin ve neden kırdığını bulamadılar bir türlü.

Uzun süre böyle devam eden bu lamba kırmada Endonezyalıların çok inandığı üzere hayaletlerin parmağı olduğu düşünülürken olay geçenlerde aydınlandı. Bu durumdan artık gına gelmiş bir sokak sakininin dedektifliği ile sır perdesi çözüldü.

Sokağı kendilerine takılma yeri ve mesleklerini icra mekanı olarak belirleyen travestilerin yüksek voltajdaki sokak lambalarını sapanlarla kırdıkları ortaya çıkarıldı.

Lambaların travestilerin müşterilerini ağırlamalarına ve sokak ortasında icra ettiklerini işlerini yapmalarına engel oluyor gerekçesiyle habire kırdıkları tesbit edildi.

Daha önce sokak satıcılarına mekan olan sokak sakinlerinin şikayeti ile seyyar satıcılardan arındırılmış ama karanlıkta ortaya çıkan travestiler kimsenin aklına gelmemişti.

Günlük 10 lira civarındaki kazançlarından çok yeni lambalara harcana parayla belediyenin bütçesinde açık oluşmasına yol açan travestiler ise “ ne yapalım bu bizim işimiz, müşteri bulduğumuz yerde yaparız, burası da bereketli bir sokak” diyerek işi pişkinliğe vurdular.

Adı geçen sokak yeni bir emre kadar travestilere kapatıldı.

________________

Gulseren Tozkoparan Jordan

1570290cookie-checkKırılan sokaktaki sır perdesi aralandı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.