'Kırım Yarımadası da karışabilir'

İngiltere'nin ciddi ulusal gazetelerinden The Independent, 'Kırım yarımadası sıradaki Güney Osetya olabilir' başlığıyla yer verdiği haberde, "Rusya'nın Karadeniz filosuna ev sahipliği yapan Ukrayna topraklarındaki Kırım yarımadası, yeni bir Soğuk Savaş'ın alevleneceği yer olabilir" öngörüsünde bulundu.


Gazetenin değerlendirmesi şöyle:


"Kırım'da herhangi bir şiddete dayalı huzursuzluk yaşanması, Ukrayna'da etnik köken, dil ve dine dayalı zaten varolan fay hatlarında siyasi bir depreme yol açabilir. Kırım yarımadası, Ukrayna'nın etnik Rusların yoğun olarak bulunduğu tek bölgesi.


Birçoğu, Ukrayna'nın parçası oldukları için kırgın ve açık açık Rusya'ya burayı ilhak etmesi çağrısında bulunuyorlar. Moskova da ilhak yanlısı grupları yıllardır destekliyor.


Kırım'da faaliyet gösteren Ukraynalı bir siyasi eylemci Vasil Ovçaruk, 'Moskova, Kırım'ın işgali için temelleri yıllar içinde, dikkatle hazırlanmış bir propagandayla attı. Burada Ukraynalılardan duyulan nefretin düzeyi inanılmaz. Sokakta Fransızca, Almanca konuşabilirsiniz ama Ukraynaca konuşuyorsanız, sizi rahatsız etmeye başlarlar' diye konuştu.


Kırım'da binlerce kişiye Rus pasaportu verildiği yolundaki haberlerde bir Güney Osetya senaryosunun fazla uzak olmadığı kaygılarını güçlendirdi."

814780cookie-check'Kırım Yarımadası da karışabilir'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.