Kırmızı alarm, ‘ateşkes uzak’ anlamında

Lübnan’daki çatışmalar nedeniyle Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde bulunan Ağrotur İngiliz üssünün savaş ortamına girdiği, üsse Amerikan askerlerinin adeta yağdığı, Lübnan savaşı başladığından beri alarm düzeyinin 5 seviyesine (kırmızı alarm) ulaştığı bildirildi.


Rum Simerini gazetesinin haberine göre, üs bölgesi, aralarında Amerikan askerlerinin de bulunduğu binlerce askerin akınına uğradı ve askerler arasında çok sayıda özel birlik elemanı yer alıyor.


Haberde, askeri uçakların yoğun iniş kalkışından bölge sakinlerinin huzursuz olduğu, üs bölgesine giriş çıkışların asgariye indirildiği belirtildi.


Üslerde çalışan Rumlar, Ağrotur üssünün havaalanı yakınında Amerikalı deniz piyadelerini misafir etmek üzere binlerce çadır kurulduğunu bildirdi.


Ağrotur muhtarı da ”Amerikalılar her zaman vardı. Ama şimdiki durum benzeri görülmemiş bir şey” dedi. Muhtar, savaş uçaklarının gece yarısı üsse iniş kalkış yapmasının ve çıkardıkları gürültünün bölge sakinlerini tedirgin ettiğini söyledi.


Gazetenin haberinde, şu ifadeye yer verildi:


”Ağrotur’da çalışan gerek Kıbrıslıların gerek İngilizlerin üssün pek çok yerine girişi büyük ölçüde kısıtlandı. Havaalanı bölgesine ise hiç kimse yaklaştırılmıyor. Elde ettiğimiz rakamlar gerçekten sarsıcıdır. 10 bin askere sıhhi hizmet verilmeye çalışılıyor. Kıbrıs açıklarında uçak gemileri ve tam teçhizatlı diğer savaş gemileri savaş pozisyonunda bekliyor. İngilizlerin alarm seviyesi en üst seviye olarak bilinen 5’e dayandı.”

691500cookie-checkKırmızı alarm, ‘ateşkes uzak’ anlamında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.