Kürt Esma, İngiliz Eurovision finalinde

Esma Akkılıç halk oylamasıyla belirlenecek elemeleri geçebilirse Norveç’in başkenti Oslo’da 29 Mayıs’ta düzenlenecek olan Eurovision şarkı yarışmasında İngiltere’yi temsil edecek.

Finalde yarışan diğer şarkıcı ve gruplar arasında Karen Harding, Josh Dubovie, Alexis Gerred, Miss Fitz ve Uni5 yer alıyor.
Esma ile birlikte üç şarkıcı ve iki grubun yarışacağı final gecesinde Sugababes müzik gurubu ve geçen yıl Eurovision şarkı yarışmasının birincisi olan Norveçli ünlü şarıcı Alexander Rybak de sahneye çıkacak.

Esma Akkılıç BBC’ye verdiği demeçte çok heyecanlı olduğunu belirterek, şarkıcı Christina Aguilera’nın sesini ve tarzını çok beğendiğini ve hayranı olduğunu söyledi.

İngiltere’yi Eurovision’da temsil etmekten gurur duyacağını söyleyen Akkılıç, İngiltere’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

ESMA AKKILIÇ?

Akkılıç 1993 yılında Avusturya’da dünyaya geldi. Çocukluğundan beri dışadönük ve sosyal bir kişiği olan Esma, 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Avusturya’dan İngiltere’ye taşındı. 9 yaşındayken tiyatro okuluna giden Akkılıç, 14 yaşından itibaren ses eğitimi almaya başladı.

Halen İngiltere’de lise eğitimini sürdüren Esma’nın müzik zevki caz, hip hop, rap ve r&b gibi birbirinden farklı tarzların harmanlanmasıyla oluştu.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: http://www.bbc.co.uk/eurovision/contestants/ycny_2010/contestant_esma.shtml

830050cookie-checkKürt Esma, İngiliz Eurovision finalinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.