Kürt gazeteci için Londra’da açlık grevi

Kürt gazeteci Abdolvahed (Hiva) Butimar’ın Sheffield’da yaşayan kardeşi Hadi Butimar eşi Zeynep Butimar çocukları Ciwan ve Şivan Butimar ile Hakim Elahi ve Kawa Kohnapashe tarafından Af Örgütü merkez binası önünde kurulan çadırda üç gündür devam eden açlık grevine çevreden geçen yabancıların yoğun ilgisi dikkat çekiyor.


İran’ın Meriwan şehrinde cezaevinde idam kararının gerçekleşmesi için bekleyen kardeşi Abdolvahed (Hiwa) Butimar’ın 48 gündür açlık grevinde olduğunu söyleyen Hadi Butimar totaliter İran rejiminin 2007 yılında aralarında gazeteci, öğrenci ve akademisyelerin bulunduğu 191 kişiyi idam ettiğini kardeşinin anti-demokratik bir uygulamanın kurbanı edilmeye çalışıldığını bu sebepten dolayı kendilerininde idam kararının engellenmesi amacıyla açlık grevine başladıklarını dile getirdi.


Kardeşi ve Adnan Hasanpur’un 17 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleşen mahkeme sonucunda İran devletinin ulusal güvenliğine zarar verdikleri ve batılı devletlere ajanlık yaptıkları suçlamasıyla idamla cezalandıklarını dile getiren Hadi Butimar bu kararın kabul edilemez olduğunu ve engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kardeşi Hiwa’nın 48 gündür açlık grevinde olduğuna dikkat çeken Hadi Butimar “Hiwa’nın durumuna ilişkin hiç bir şekilde haber alamıyoruz. Açlık grevinden dolayı ölüm sınırında olduğunu tahmin ediyoruz. Batılı ülkeler İran devletine bu konuda baskı yapmalıdır. İnsanları birbirine kırdırmak için silah tüccarlığı yapan demokrasi havarileri İran’da ki totaliter ve insanlık dışı bu uygulamalara daha ne kadar göz yumacak” dedi.


Uluslarası Af Örgütü binasının önünde başlattıkları açlık grevinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Hadi Butimar “Grevin yanısıra gün boyunca yoldan geçen insanları duyarlılığa davet ediyor ve destek imzalarını topluyoruz. İnternette açtığımız www.adnanhiwa.com adresi üzerinden online imzada alıyoruz. Herkesi bize destek olmaya davet ediyorum. Kardeşim Hiwa ve Adnan başta olmak üzere tüm gazetecilere özgürlük istiyoruz. Kimse bu cinayetlere göz yummamalı” şeklinde konuştu.


Kürt gazeteci Hiwa Butimar’ın yakınlarının başlattığı greve Londra’da faaliyet yürüten çok sayıda Kürt kurumundan da destek geldi…


FOTOĞRAF: Butimar ailesi Kürt gazetecilerin idam kararının uygulanması engellemek amacıyla Ulusalarası Af Örgütü binasının önünde açlık grevi başlattılar.

804600cookie-checkKürt gazeteci için Londra’da açlık grevi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.