Kürt liderler ‘mutabakat’ı destekliyormuş

Zebari, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani’nin, Irak Başbakanı Maliki’nin geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile imzaladığı mutabakat muhtırasını tam olarak desteklediğini söyledi.

Zebari, The New Anatolian gazetesine verdiği demeçte, bazı Iraklı Kürt yetkililerin, “Maliki’nin Ankara ziyaretinde yaptığı açıklamaların ve Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasının Iraklı Kürtler tarafından tanınmadığı” şeklindeki açıklamalarının bağlayıcı olmadığının ve dikkate alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Talabani ve Barzani ile bugün sabah saatlerinde Bağdat’ta görüştüğünü kaydeden Zebari, görüşmede Maliki’nin Ankara ziyaretinin sonuçlarını tartıştıklarını ve Talabani ile Barzani’nin bu sonuçlardan memnun olduklarını kaydetti.

Zebari, Irak Başbakanı Maliki’nin “Iraklıların kendi topraklarında PKK dahil tüm terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı oldukları” şeklindeki açıklamasına da Talabani ve Barzani’nin bir itirazının olmadığını belirtti.


 
 

1155820cookie-checkKürt liderler ‘mutabakat’ı destekliyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.