‘Kürt sorunu benim sorunum’

Erdoğan, her ülkenin geçmişte hatalar yaptığını ifade ederek, ”Geçmişte yapılan hataları yok saymak büyük devletlere asla yakışmaz” dedi.


Toplu Konut Anahtar Teslim töreninde halka hitap eden Erdoğan, ”herşeyden önce etnik ve bölgesel ayrımcılığı ortadan kaldıran bir iktidar olduklarını” kaydederek, şöyle konuştu:


”Türkiye ne kadar Ankara ise İstanbul ise ne kadar Konya, Samsun, Erzurum ise o kadar da Diyarbakır’dır. Her ülkede geçmişte hatalar yapılmıştır. Türkiye gibi büyük bir devlet ve güçlü ülkede pekçik zorluğun harmanından geçerek bugünlere geldik. O nedenle geçmişte yapılan hataları yok saymak büyük devletlere asla yakışmaz. İktidarımız bu bilinçle ülkede hizmete soyunmuştur.”


“KÜRT SORUNU, MİLLETİN ORTAK SORUNU”


”Her soruna bir ad koymak da gerekmez. Ama illa ‘Ad koyalım’ diyorsanız Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorudur” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:


”Bu sebeple ‘Kürt sorunu ne olacak?’ diyenlere diyorum ki bu ülkenin başbakanı olarak o sorun herkesten önce benim sorunumdur. Biz büyük bir devletiz ve millet olarak bu ülkeyi kuranların bize miras bıraktığı temel prensipler ve cumhuriyet ilkesi, Anayasal düzen dahilinde her sorunu daha çok demokrasi daha çok vatandaşlık hukuku daha çok refahla çözeceğiz, bu anlayışla çözüyoruz ve çözeceğiz de…”


ERDOĞAN’IN ALTINI ÇİZDİĞİ KONULAR


Erdoğan’ın öne çıkan bazı ifadeleri şöyle:
• Her ülkede geçmişte hatalar yapılmıştır. Geçmişte yapılan hataları yok saymak büyük devletlere asla yakışmaz.
• Türkiye ne kadar Ankara ise İstanbul ise ne kadar Konya, Samsun, Erzurum ise o kadar da Diyarbakır’dır.
• Millet olarak bu ülkeyi kuranların bize miras bıraktığı temel prensipler ve cumhuriyet ilkesi, Anayasal düzen dahilinde her sorunu daha çok demokrasi daha çok vatandaşlık hukuku daha çok refahla çözeceğiz, bu anlayışla çözüyoruz ve çözeceğiz de…
• Her soruna bir ad koymak da gerekmez. Ama illa ‘Ad koyalım’ diyorsanız Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorudur.
• Demokratik sürecin geriye doğru işlemesine izin vermeyeceğiz.
• Din ve vicdan özgürlüğünü hazmedemeyenler, din ve vicdan özgürlüğünden bahsedemezler.
• Anneler, babalar sizlere sesleniyorum: Evlatlarınızı bu terör belasından kurtarmak için devletin her türlü yardıma açık olduğunu biliniz.


Erdoğan konuşmasını, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ”Memleket isterim” adlı şiiriyle tamamladı.
Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Ziyareti, çok sayıda yerli ve yabancı basın kuruluşu izledi.

1023530cookie-check‘Kürt sorunu benim sorunum’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.