‘Kürt Sorunu ile Kürtler’in Sorunu farklı’

ANAVATAN Partisi’nden, bugün Mumcu’nun basın yayın organlarının temsilcileri ile düzenlediği sohbet toplantısındaki bazı sözlerinin yanlış yansıtılması üzerine yazılı bir açıklama yapıldı. 


Açıklamaya göre, Mumcu, sorunun yalnızca bir ”terör sorunu” gibi algılanması ve adlandırılmasına karşı çıkarak, ”bölücülük sorunu” başlığı altında ele alınması gerektiğini belirtti.


”Sorunun, bir yanda (terör tehditi), diğer yanda (aman terör olmasın da ne olursa olsun, herkes şiddetten uzak dursun) şeklindeki bir ikili şemaya sığdırılamayacak, bu yolla basitleştirilemeyecek kadar önemli bir sorun olduğunu” vurgulayan Mumcu, şunları kaydetti:


”Sorun, bölücülük sorunudur. Sorun, bölücü hareketin geçmeye çalıştığı yeni evreyi kavramak ve buna göre bir strateji geliştirmek sorunudur. Sorun asla tek başına bir terör sorunu değildir. Çünkü terör bir amaca tahsis edilmiştir, terörün tahsis edildiği amaç, bölücü hareketin ta kendisidir. Bölücü hareketin kullanabileceği tek amaç, tek yöntem, hiç bir zaman terör olmamıştır.”

1023710cookie-check‘Kürt Sorunu ile Kürtler’in Sorunu farklı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.