“Kürt, Türk birbirinize sarılın”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde HPG’lilerin gerçekleştirdiği saldırıda 16 askerin hyatını kaybetmesi nedeniyle yurt dışı programını keserek Türkiye’ye döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’yi eleştiren Demirtaş, “Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken, neden müzakere masası devrildi. Bunların hepsinin hükümet tarafından açıklanması lazım” dedi.

Dağlıca’daki saldırı ve Cizre’de 4 gündür süren sokağa çıkma yasadığını değerlendiren Demirtaş, bütün ölümlerin tamamının herkesin ortak acısı olduğunu, parti olarak ölümler, cenazeler arasında asla ayrım yapmadıklarını söyledi.

‘BU İNSANLAR KİMİN İÇİN ÖLÜYOR?’
Türkiye’nin birçok yerinde parti binalarının saldırıya uğrayıp yakıldığını belirten Demirtaş, silahların susması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Neden silahlar konuşuyor, bunu hükümetin anlatması lazım. Niye ölüyor bu insanlar, kimin için ölüyor. Toplum barış istiyor. Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken, neden müzakere masası devrildi. Bunların hepsi hükümet tarafından açıklanması lazım. Tüm kardeşlerime sesleniyorum, ne yaparsa yapsınlar, kardeşliğinizi bozmayın. Kürt, Türk birbirinize sarılın. Bütün tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır” diye konuştu.

‘GENÇLERİMİZİN CANINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ’
1 Kasım’da yapılacak seçimlere de değinen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Sadece seçim için de değil, seçimden daha kıymetli bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz, gençlerimizin canını kurtarmaya çalışıyoruz. Batsın koltuk ve iktidarınız diyoruz. Biz sadece ölümler dursun istiyoruz. Sonrasını halk kendisi karar verir. Bugün Cizre’de nasıl seçim yapılacak merak ediyorum. Biz gidip Cizre’de seçim mi yapabileceğiz. İnsanların aklıyla alay etmesinler. Evet seçim yapılacak ama sizin istediğiniz koşullarda değil” ifadelerini kullandı. (DHA)

1463730cookie-check“Kürt, Türk birbirinize sarılın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.